Marathon schaatsen

Afgelopen zaterdag werd in de prachtige Elfstedenhal in Leeuwarden de finale om de KPN-cup verreden. Als eerste startte de beloften heren. Het werd een zinderende wedstrijd. Onder aanvoering van Leander van der Geest werd al vroeg in de wedstrijd over 100 ronden de strijd opgepakt. Na grote inspanning en met hulp van ploegmaats, pakte van der Geest met nog twee rijders een ronde voor. Het was zwaar en werd gekoerst om de aansluiting te verhinderen. Ruim in de 2e helft van de wedstrijd sloten nog zes man aan bij het peloton. Toen waren er nog maar tien ronden te rijden, het peloton sprintte op ronde 8 af. In de finale van de 8 was zes man al helemaal kapot, enkel Johan Bakker gaf nog tegenstand maar van der Geest was absoluut de beste en won ruim voor Bakker en Igor Baars.
Team GroenehartSport.nl won het ploegen klassement en werd Tom den Heijer de beste bij de jongeren. Hij nam het witte pak mee naar huis.

Bij de dames won Irene Schouten (wie anders) met overmacht de massa sprint voor Manon Kamminga en Iris van der Stelt. De cup ging naar Imke Vormeer 2e Kelly Schouten en 3e Manon Kamminga. Tjilde Bennis finishte als 29e in de wedstrijd. In het algemeen klassement werd ze 22e en 3e in het jongeren klassement. Tjilde had wel pech dit seizoen door de vele valpartijen waardoor ze niet finishte. Bij de topdivisie won Gary Hekman de massa sprint voor Bart Hoolwerf en Arjan Stroetinga. Bart Hoolwerf won met grote voorsprong de cup voor de Italiaan Daniel Niero en Mats Stoltenborg.

Volgend seizoen gaat onder de vlag van GroeneHartSport.NL ook een Topdivisie ploeg van start met 6 rijders waarbij Christiaan Hoekstra. Hoekstra is overigens geblesseerd geraakt bij een valpartij in Zweden. Het Beloften team blijft gewoon bestaan als opleidingsploeg. Deze stap werd na ampele overwegingen gezet omdat twee teams in de zelfde competitie toch als concurrentie vervalsing wordt beleefd. Een mooie ontwikkeling voor GoeneHartSport.NL wat inmiddels al ruim 10 jaar met het prachtige marathon schaatsen bezig is. Sponsors zijn altijd welkom. Donateur worden van de stichting kan ook. Zie www.groenehartssport.nl. Tot volgend seizoen.