Hallo lieve kinderen, daar ben ik weer!

Ik hoop dat het met jullie en jullie mensen goed gaat en dat iedereen ook goed gezond is! Intussen is dit nu alweer  ons derde Bijbelpraatje geworden!
Ja dat gaat snel, maar toch hoop ik ook dat jullie dit allemaal nog steeds leuk vinden! Zo kan je, juist nu er geen school is, naast alle andere manieren ook op deze wijze zoals een Bijbelpraatje, met God in contact blijven en dat is goed!

Zondag 19 april, heb ik weer mee gebeden en gezongen tijdens de Heilige Mis via de TV. Knap zeg , dat twee mensen zo gewoon staan te zingen en ook nog zo mooi! Zo goed kan ik het niet hoor! Nou en de priester had ook een heel mooi verhaal, dat ging over “Niet zien en toch geloven!”
Dat lijkt wel  heel moeilijk, maar het valt wel mee hoor!

In dat verhaal gaat het om Thomas, die ook  een leerling van Jezus was. Alleen was hij er niet bij toen de andere leerlingen Jezus hadden gezien. Nadat zij aan Thomas hadden verteld dat zij Jezus hadden gezien, geloofde Thomas dat niet en zei: “Dat kan niet, want Jezus leeft toch niet meer?! Pas  als ik Jezus zelf zie en mijn vinger in die plekken kan steken waar de wonden waren van zijn hand en in zijn zij, dan zal ik pas geloven!” Opeens was Jezus daar en zei: ” Vrede zij U” Thomas wist niet wat hij zag! “Kom maar” zei Jezus, ” Je mag mijn wonden controleren” Dus kijken of alles wel zo is. Dat deed Thomas en het klopte allemaal! Toen pas zei Thomas : “Ja Heer, U bent het echt, dat geloof ik nu wel!” Daarna zei Jezus,” Omdat je mij hebt gezien, geloof je, maar je moet ook kunnen geloven. al zie je mij niet!”

Ja, tot zover het verhaal van Thomas, maar wat moeilijk voor Thomas en ook voor sommige mensen! Toch is het goed te blijven geloven in God, want Jezus is ook God, dat Hij altijd bij ons is en ons ook door  deze moeilijke Corona-tijd heen zal helpen! Wij weten niet wanneer dit is afgelopen, maar we moeten erin geloven dat wij samen met Jezus, deze virus vlug zullen overwinnen! Blijf daarom bidden en vragen dat iedereen de kracht krijgt van God, om vol te kunnen houden, om binnen te blijven en alle regels na te leven!

Nu nog even knutselen!
Zeg, is jullie mobieltje van de vorige keer nog gelukt? Vast wel! Nu mogen jullie van gekleurd karton een hartje maken en erop schrijven:
“BLIJF VOLHOUDEN!”
Doe er dan een leuk lintje aan en doe dit in de postbus van jouw buurman of iemand anders die dit steuntje in de rug wel harder nodig heeft! Het hartjes voorbeeld, mag je ook gebruiken hoor!
Nog een vraagje: Op bladzijde 13 van de Dorpsketting, datum 13-4-2020, lezen jullie een geheimpje. Doen jullie ook mee? Dat is niet voor mij hoor, maar zo maken jullie nog meer mensen blij!

Nou, dat was ’t!
Gods zegen voor de komende week, veel succes, en ook volhouden hoor!

Groetjes en veel liefs, Olivia, (Voorleesjuf)