Openluchtvoorstelling geslaagd; van mestsilo tot theaterzaal

Op een kleurrijke buitenplaats arriveerden tegen vieren de eerste gasten al, die van heinde en verre kwamen voor een bezoek aan De Les. De openluchtvoorstelling met o.a. Bram van der Vlugt maakte dat de eerste toneelmiddag bij Molenwei als succes mag worden beschouwd.

Nog geen vier weken geleden werd het toneel initiatief gelanceerd en dankzij Vlietwensen en Van Ravesteynfonds werd alles vlot geregeld.

Initiatiefneemster Lyanne de Laat, die al eerder verlichte boerderijenroutes heeft georganiseerd in Land van Wijk en Wouden ziet beslist nog meer kansen om in deze regio stad en land  te verbinden.

Het idee speelt om komende winter de ‘Verlichte Boerderijen tussen Steden’ fietstocht uit te zetten. ‘Het kan een fietstocht worden langs agrarisch, cultureel erfgoed met de mogelijkheid om een kijkje te nemen op een boerderij of om op een activiteit aan te haken’, laat Lyanne weten. Agrariërs en ook particuliere bezitters van karakteristieke hoeves die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met Lyanne via info@verlichteproeverijen.nl

Op de agenda van Buitenplaats Molenwei wordt komende maanden nog een aantal activiteiten geprogrammeerd. Het doel is te gaan ervaren waar de behoefte liggen van omwonenden en bezoekers uit de stad. Parallel aan de ontwikkeling van de omgevingsvisie voor het gebied gaan Bert en Vicky samen met belanghebbenden werken naar een bestemmingswijziging. Het streven is een cultureel erfgoed locatie die meervoudige waarde creëert voor een gebied wat o.a. door de verstedelijking onder druk staat.

Reeds geprogrammeerde activiteiten

1 augustus van 12.00 – 16.00 uur     Springkussendag voor jonge gezinnen
3-6 augustus van 9.30 – 17.00 uur      PLECK  Zomervakantieweek

4 september Cantate van J.S. Bach op het Boerenerf en diner
12 en 13 september Molenwei Open monumentenweek

12 en 13 september Borrel- en ontbijtconcert Vocaal Ensemble Muze
26 en 27 september Open Atelierroute

Suggesties voor op de agenda zijn welkom

via contact@buitenplaatsmolenwei.nl

Vicky