Stompwijk in NL doet

Een jaarlijks terugkerend project dat vanuit het Oranjefonds gestimuleerd wordt. Het gaat om kleine overzichtelijke trajecten die in een paar uur samen met elkaar geklaard kunnen worden.

Eerder heb ik het idee geopperd om tuintjes lente-klaar-te-maken, misschien ligt het aan de naam. Het is immers al bijna zomer, maar hiervoor zijn  geen aanmeldingen binnen gekomen. Dat is een beetje dubbel of men durft niet of alles is onder controle. Ik hou het op het laatste.

Afgelopen week hebben we de bloembakken met elkaar op gehangen en dat was eigenlijk heerlijk om te doen. Het was somber weer en wel droog en dan kan je toch een hoop werk verzetten.

Met elkaar de handen in elkaar slaan, nadat ze eerst uit de mouwen zijn gestoken. En goed voor lijf en leden, al hoewel mijn rug na 10 minuten al protesteert. Ik kan uitstekend koffie zetten en harken. Ieder zijn eigen kwaliteit inzetten en dan ben je samen sterk.

Wel vraagt het Dorpspunt nog om aandacht, vooral voor op het plein en aan de zijkanten kan het wel een schoffel en een hark gebruiken. Met circa 10 tuinmannen of -vrouwen is deze klus in een paar uur te klaren. Er zijn 4 aanmeldingen binnen. Wat hebben we nodig, handen en materiaal, neem dus zelf een schoffel, hark, bezem en handschoenen mee.

Er wordt zaterdag, 29 mei, gestart met koffie en wat lekkers om 9.30 uur in het Dorpspunt, om 10.00 uur gaan we aan de slag onder toeziend oog van Jos van Santen, die in zijn vrije tijd de tuin ook bijhoudt. Samen kunnen we hem weer een onkruidvrije start geven. Om 13.00 uur ronden we af.

Kom langs, haal een frisse neus, laat de wind door je haren wapperen, doe wat intervaloefeningen en klaar is Jos

Petra