Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag was het niet zo druk bij de start van onze zondagse clubrit. Het was wisselvallig weer en hoewel het nog droog was leek er nog wat regen in aantocht.  Na bestudering van diverse weerapps had ik het idee om met de A1 richting het oosten te gaan en zo de evt. buien voorlopig voor te blijven. Aangekomen bij de start bleken er echter andere meningen in onze groep te zijn. Liever gingen ze richting het noorden om precies tussen de eerste buien door te laveren. Dat leek mij een flinke uitdaging, maar vooruit. Terwijl andere groepen al vertrokken overlegden wij nog even en werd Langevelderslag het doel. Onze theorie kon al snel in de prullenbak, want al bij Zoeterwoude waren we alle 6 doorweekt van de 1e bui. Daarna via Leiden en dwars door Valkenburg met nog een bui. We vervolgden door de duinen langs Katwijk en Noordwijk en stopten even om een kudde schapen te laten passeren. Die mogen blijkbaar ook op het fietspad. Bij Langevelderslag aangekomen was het eigenlijk nog te vroeg voor een koffiestop. We reden door naar Zandvoort en toen het bij Bloemendaal weer begon te plenzen besloten we maar zonder stoppen weer huiswaarts te gaan. Ze zitten toch niet te wachten op een groepje doorweekte wielrenners en voor onze spieren is het ook beter om in beweging te blijven. Het werd daarna wel droog en af en toe zagen we ook de zon. Zo droogden we nog wat op. Via de Leidse- en Haarlemmer Trekvaart bij Leiden aangekomen was het nog even puzzelen om de handigste route te pakken. Dat lukte aardig en na precies 100km waren we al om 11.45u weer terug in Stompwijk. Thuis aangekomen viel er nog wel wat poetswerk te verrichten.

Arno van Rijn

TC A2 op bezoek bij Heksenwaag in Oudewater

Afgelopen zondag stonden om half negen weer een aantal fietsliefhebbers bij Stompwijk’92. Een 10 man sterke formatie van de A2 waren voornemens om een zonnig rondje te koersen. Niets was minder waar wat resulteerde in een nat pak toen we al naar Boskoop koersten. Risico van het vak als in Nederland zeggen we dan maar. Onder leiding van klasse kapitein Frans Hendriks, die 48 uur eerder al de 270km lange Elfstedentocht had gefietst met zoon Jorrian, werden de fietspaden bereden richting Oudewater via De Vlist en Benschop.

Onze andere kapitein Arie van Mullem had namelijk een koffie afspraak gearrangeerd  bij de Heksenwaag in Oudewater waar hij altijd al naar toe wilde. Bij aankomst bleek het café van de heks waar zoals gebruikelijk het favoriete kopje koffie met een borreltje met slagroom gesloten. De heks was niet thuis en ook het borreltje ging aan onze neus voorbij. Gelukkig was de buurvrouw geopend die wel een lekker bakkie schonk.

In de stromende regen werd na de stop weer koers gezet naar het dorp van het dorstige hert. Bijna verkleumd kwamen we met 100 km op de teller weer terug in Stompwijk. Nat maar wel voldaan.

Peter Bregman

Fietsen naar Weesp

Speciaal voor de recreatieve fietsers organiseren we al vele jaren een fietsdriedaagse. Nu de corona maatregelen het weer toelaten hebben we de oud deelnemers gevraagd of er voor dit jaar interesse is.

Dat is er. We hebben gekozen voor een mid-week van dinsdag 24 augustus tot vrijdag 29 augustus a.s.

In het oude hart van het stadje Weesp hebben we enkele kamers gereserveerd. 

We fietsen op dinsdag 24 augustus langs de Nieuwkoopse en door Vinkeveense plassen naar ons hotel ‘Hart van Weesp’, een tocht van ongeveer 65 kilometer. Woensdag en donderdag maken we wat tochtjes in de omgeving en vrijdag fietsen we via een wat andere landelijke route naar huis. 

Er zijn nog wat plekken vrij. Wil jij ook mee? Je kunt je nog opgeven bij:

Trees van Velzen, tel. 06 42332151 of

Jaap de Jong, tel 071 5802331