Agnes’ wekelijks praatje

Lieve Leden,

Het is weer voorbij die mooie zomer….De zomer die begon zowat in mei…..

In mei? Nou mag ik dan wel naarstig op zoek zijn naar kruidnootjes maar ik heb in mei weinig van de zomer gemerkt, In juni en juli trouwens ook nauwelijks. Maar….we krijgen augustus nog, hoewel die nou ook niet zo super mooi is begonnen. Houden we september over, daar heb ik dan ook al mijn hoop op gevestigd. Een heerlijk najaarszonnetje, rood met witte paddenstoelen, blaadjes die weer van de bomen vallen…. Dat is toch wel mijn favoriete maand. Het is maar goed dat we niets te zeggen hebben over de seizoenen anders zou het toch een rommeltje worden, de één wil zon, de ander regen en weer een derde wil een flinke storm. Dus we laten het maar aan de weergoden over wat ze voor ons in petto hebben.

Van één van onze lieve leden hebben we een hele zak pruimen gekregen….heerlijk om jam van te maken maar ook gewoon lekker als fruithapje tussendoor. Maar, voor zover nog niet bekend, pruimen hebben een goede werking op de stoelgang en dat waren wij even vergeten. Dus na al dat gesnoep van die heerlijke vruchten was het vechten om het toilet, daar hebben we er maar ééntje van. Normaal geen probleem alleen deze keer stond de één voor de deur te springen terwijl de ander z’n best deed zo snel mogelijk klaar te zijn. Wat hebben we er om gelachen, achteraf dan. Dus we doen het nu even rustig aan, de jam zit in potjes en staan in het ruim en daar kunnen we rustig van gaan genieten. Maar ons pruimenfeestje was in elk geval geslaagd.(maar niet voor herhaling vatbaar)

Naast dat feestje hadden we ook nog een ander feestje, maar dat was wat minder gezellig. De meesten van jullie weten wel dat wij een mooie toom kippen hebben waar we erg trots op zijn. Alleen Karel, de haan is erg bezitterig en valt je zo uit het niets aan. Zo ook deze keer bij mijn wederhelft. Hing zo in zijn voet en aangezien hij bloedverdunners gebruikt kunnen jullie denk ik wel voorstellen wat er gebeurde. Overal bloed, het hield maar niet op, pleisters, verband, binnen no time alles weer doorweekt. Toen we dachten dat het eindelijk droog bleef en we doodmoe ons bed in rolden begon het hele feest weer opnieuw. Maar aangezien we eindelijk een keer meteen in coma waren geraakt kwamen we daar pas de volgende morgen achter. Ik zal geen foto plaatsen hoe alles eruit zag maar het had heel weinig gescheeld of Karel was in de pan beland en wij hadden ’s avonds een gebraden haan met pruimen gegeten haha. Maar ja, hij keek ons zo zielig aan, alsof hij het voelde, dat we het toch niet over ons hart konden verkrijgen. Maar het moet niet nog een keer gebeuren want dan durf ik niet voor de gevolgen in te staan.

Ik heb al eerder geschreven dat we onder onze leden een aantal zieken of herstellende leden hebben en het lijkt momenteel wel een epidemie. Namens het bestuur willen we iedereen die ziek is, een operatie heeft gehad of herstellende is nogmaals heel veel beterschap en sterkte toe wensen. Ook al liggen onze bezigheden nog steeds stil, dat wil niet zeggen dat we jullie vergeten. We horen graag hoe het gaat, mochten jullie daar open voorstaan laat het even weten aan één van onze bestuursleden. Weet dat Agnes ( 06-43412445) nog altijd beschikbaar is voor een praatje en een kaartje.

We zijn allemaal mensen van de dag, jong of oud dat maakt niet uit en het leven is te kort om niet met elkaar mee te leven. Let op de nuance, ik bedoel geen medelijden, maar medeleven.

Het leven is soms best zwaar,

Eenzaam, ziek, verdriet of pijn,

Laten we daarom voor elkaar,

Altijd lief en zorgzaam zijn.

Niet alleen in moeilijke tijden

Maar gewoon iedere dag

Zodat we een ander niet alleen laten lijden

En je zo wil zeggen dat je hem of haar graag mag!!

Lieve leden, wij wensen jullie een hele fijne week, hopelijk gaat de zon schijnen, letterlijk en figuurlijk.

Een hartelijke groet namens Bestuur Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris