Toerclub Stompwijk

Op een mooie zondagochtend was er weer veel animo voor een nieuwe clubrit. De A1 vertrok met 13 man richting het Westland voor een koffiestop nabij Maasdijk. Deze keer niet het rondje via de duinen en de Nieuwe Waterweg, maar een heenweg via Delft en Kwintsheul. Het werd wel een rit met de nodige obstakels. Langs de Vliet zagen wat gekleurde dingetjes op het asfalt liggen en bij het passeren herkenden we dat als een handvol punaises. Wie gooit die daar nou neer?! We zijn gestopt om ze aan de kant te vegen, maar pas bij De Star bleek dat er toch 1 in een band terecht was gekomen. We vervolgden onze route naar Delft, waar je niet meer via het Haantje over het spoor kunt. Er is nu iets verderop een splinternieuwe tunnel aangelegd. Richting Kwintsheul een mooi fietspas langs de dijk, maar er lag glas en daar reed dezelfde fiets op lek. Wel balen als je met je splinternieuwe fiets meteen 2x lek rijdt. Een paar kilometer verderop opnieuw een stop. Er was een fietsbril blijven liggen op een bankje. Daar wil je wel voor terugrijden, dus dan wacht de rest even. Uiteindelijk bereikten we de duinen en ook de Bosrand. We zaten op het grasveld onder een grote partytent, waar ook regelmatig een feestje gegeven wordt. Met de gezellige bediening en heerlijke appel-notenpuntjes was het ook voor ons een feestje. De terugweg verliep een stuk voorspoediger en ook met de wind in de rug, dus dat schoot een stuk beter op. Al merkten we wel dat het door het mooie weer een stuk drukker begon te worden. Na ruim 100km waren we weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

Vandaag inmiddels mijn derde ritje bij Tourclub Stompwijk A2. Nog niet eerder met een club mee gereden, maar zoals ik al dacht is het geweldig leuk! 

Ik woon in Voorburg, ben 54 jaar en heb een zoon van 16. Momenteel geen werk, dus veel tijd om te fietsen. Op mijn zestiende het eerste racefietsje gekocht, een Peugeot. 

Aardig wat kilometers gereden destijds in Groningen en Drenthe. Daarna richting Den Haag verhuisd en vele andere sporten gedaan. Eigenlijk met name atletiek (100-800m), tennis, inlinehockey en badminton. Dit laatste nog steeds; in september begint de competitie weer. Ik speel bij BC Orbiton en ben de voorzitter. Naast sport is, en met name was reizen, mijn passie. Sinds vorig jaar iets serieuzer wielrennen weer opgepakt, met eindelijk de aankoop van een nieuwe fiets. En dan nu bijna lid van TC Stompwijk.

De rit heden was weer prachtig, op plekken waar ik niet eerder geweest ben. En na 2 natte zondagen nu prachtig weer. Vanaf start via Alphen, daarna de schitterende slingerende weg langs de Nieuwkoopse plassen. De pauze was in rustiek Haarzuilens op de mooie Brink aldaar. Het nabijgelegen kasteel Ter Haar is zeker de moeite waard om nog eens naar terug te gaan. Onderweg een klassieker; een boerenerf op rijden i.p.v. de juiste weg naar rechts. Vlak daar in de buurt kon de loslopende hond ontweken worden. Terug aardig windje tegen en de kilometers gingen tellen. Na het immer pittoreske Oudewater, volgde Haastrecht, Gouda en via A12 richting huis. De tocht was ruim 110 kilometer. Voor mij dan vanuit Voorburg nog 20km erbij ! 

Frank Jansen 

De C1 groep…. gaat voor een verrassende rit!

We werden niet alleen verrast onderweg, maar ook bij de koffietent, een nieuwe voor ons allen. Maar even terug geschakeld…naar de start, het hele plein stond erg vol met fietsers. Het vertrek ging een beetje rommelig dus precies weet ik het niet, maar ik schat op 65 fietsclub-leden. Komt natuurlijk door het mooie weer of weer terug van vakantie. Onze club bestond uit 13 personen, Peter en Marja ook weer present na 8 weken afwezigheid! De route liep naar Benthuizen, Hoogeveenseweg en weer eens die tunnel genomen onderdoor naar het Bentwoud en Schravenwildertpad. Via een nieuwe villawijk naar Moordrecht en ook een verrassing…het Kopladerpontje..(voorwaarts er op en achteruit er weer af, of omdraaien voor fietsers!) die ons over de Hollandse IJssel naar de overkant bracht, naar Gouderak. Verderop liep het spoor even dood maar het mooie pad wat we daarna kregen was ook al zo`n verrassing! Dwars door de landerijen op een soort van dubbelspoor. Aan beide kanten asfalt met een strook gras in het midden. Dan nog een klein stukje terug voor de Koffietent “1 4 the Road”. Een echt fietsers café, wat je ook kon zien aan de verschillende fiets attributen die er hingen en stonden. Voor zo`n grote groep was er plek beneden op een terras. Bij het bestellen van de koffie werd er al opgemerkt dat de koffie sterk gezet wordt… en werd er een kannetje heet water bij gezet. De kopjes zijn zo vol dat er toch eerst vele slokjes gedronken moesten worden voor het water er bij kon. Niet iedereen nam dus een 2e bakje, een ijsje was ook lekker en het duurde erg lang voor het gezet was.

De terugweg ging door een winkelstraat van Gouda en diverse andere leuke straatjes. Wel een paar stoplichten voor lief nemen om de Bloemendaalseweg te bereiken, maar was de moeite waard met aan het eind die bijzondere treurbeuk waar je onderdoor rijdt, mooi hoor. De Hefbrug bij Waddinxveen en bij Boskoop het Bentwoud weer in. Of er geen eind aan komt, wat een lange weg toch en dan ook nog wind tegen, dus een tandje zachter captain! Via de Noord Aa en dan ruiken we de stal, rond 13.00 uur stonden de fietsen weer in de stalling. Wel een latertje, maar dat kwam door de gezellige lange koffiestop! 60 mooie kilometers stonden er weer bij, wat was het een mooie route.

Annie van Rijn

Oproepje

Wij ontvingen op onze Facebook een oproep. Afgelopen zondag is één van onze leden namelijk erg behulpzaam geweest bij een ongeluk met enkele fietsers nabij Wateringen. Fijn om te horen! De betrokkenen zijn op zoek naar deze persoon, zodat zij hem nogmaals kunnen bedanken. Ben of ken jij deze persoon, kijk dan even op onze Facebook voor de oproep of neem contact op met mij/ons daarvoor.

Arno van Rijn