Agnes’ wekelijks praatje

Hoera!! De eerste kruidnootjes zijn binnen!! (Althans de tip waar ze al verkrijgbaar zijn.) Maar enfin, ik mijn wederhelft vol goede moed naar de desbetreffende winkel gestuurd met de boodschap niet terug te komen zonder kruidnootjes. Ondertussen alvast een pot thee gezet en een goed boek opgezocht, ik was er klaar voor. Maar hij blijf wel erg lang weg dus ik had al een donkerbruin vermoeden dat het niet lukken ging… en ja hoor hier nog niet verkrijgbaar. Tja dat heb je dan als je in een dorp woont met 1400 inwoners en 1 winkel!!! Dus lieve tipgeefster…..de rest mag je zelf invullen ….maar je weet waar mijn moeder woont haha.

Haaks op de kruidnootjes staat dat ik al kerstkaarten heb besteld om te painten. Had ik vorig jaar nog de dure uitvoering, maar ja dan praat je het goed voor je zelf, ach ik mag toch wel iets, we hebben al zo weinig….kwam ik vannacht op een andere site exact dezelfde kaarten tegen alleen drie keer zo goedkoop en nog twee meer. Dus de keuze was snel gemaakt. Het was een tijdelijke aanbieding, op het moment dat je de kaarten in het winkelwagentje doet gaat de klok lopen en heb je nog een bepaalde tijd om te beslissen of je ze echt gaat kopen voor dat bedrag. Ook nu toch weer die twijfel, we hadden al wat pech gehad afgelopen week waardoor we onverwachte uitgaven hadden waar we niet op gerekend hadden, maar op de laatste minuut besloten dat ik het toch zou doen. Had ik wel verdiend na dit vervelende jaar vond ik. Het zijn er maar 10, dus als u 1 van de 10 bent die van mij een gepainte kerstkaart krijgt dan heeft u geluk. Meer dan 10 kaarten versturen we niet, dus dat wordt lootjes trekken. Maar dat is van later zorg, eerst verheugen op de aankoop.

Waar ik mij ook op verheug is de persconferentie op 20 september. Of eigenlijk ook weer niet, want stel dat het slecht nieuws is dan heb ik mij daar voor niets op verheugd. Maar dan heb ik in elk geval een aantal leuke weken gehad, zo moet je het dan ook maar weer bekijken. Tussendoor gaan we nog een midweekje op vakantie, dus voorlopig heb ik wel wat leuks in het vooruitzicht. Ik merk aan alle kanten dat het ook tijd wordt dat we weer wat nodig hebben om naar uit te kijken. Het duurt nu toch echt te lang en hoewel ik betwijfel of het leven ooit weer wordt zoals het was is het nu wel op een dieptepunt. Iedereen heeft een kort lontje, om het minste of geringste heb je een mes tussen je ribben of wordt je doodgetrapt en in Afghanistan is het helemaal een zooitje. Het is schrijnend als je ziet hoe de mensen proberen zich vast te klemmen aan een opstijgend vliegtuig, aan de vleugels, in de wielkasten proberen te komen, of hun kinderen aan wildvreemden doorgeven in de hoop dat hun kind ergens goed terecht komt. Ik heb het al eens eerder gezegd, we mopperen wel eens maar wat ben ik toch blij dat ik in Nederland geboren ben.

Ook deze week liet de zomer het weer flink afweten. Wat is dat toch jammer. Ook nu weer één dagje lekker weer en verder niets dan regen en wind, ik loop nog gewoon in mijn winterkleren. Het jammere van die vele regen is ook dat de bloemen van alle mooie planten binnen no time helemaal plat geregend zijn en je ze er het beste maar uit kunt halen zodat er hopelijk nog nieuwe knoppen in komen. Dacht manlief geruime tijd dat hij een hele ton vol met Spaanse Margrieten had, bleken het Afrikaantjes te zijn. Ook niets mis mee, want dat is een stevige plant en mooie oranje bloemen die het goed doen. Maar ja, als je denkt dat je Spaanse Margrieten hebt moet je wel even schakelen. Maar de natuur hielp ons een klein handje, want we hadden een complete miereninvasie op het pad en dus daar de Afrikanen neergezet en voilà, binnen no time geen mier meer te zien. Dat is toch beter dan al die chemische rommel. En nu is het dus dubbelop genieten van de Afrikanen, vol met bloemen en met zonder mieren!.

Juffrouw Mier,

kom eens hier,

waarom komt u met al uw mieren

ons plezier om buiten te zijn verstieren

mieren, mieren, mieren,

overal waar ik loop

bouwen jullie met elkaar een grote mierenhoop

tjonge jonge wat een werk is dat,

zouden jullie niet eens willen dat je pauze had?

wij wel heel graag

en het liefst nog vandaag

ga maar iemand anders plagen

die het beter kan verdragen!

Wij wensen jullie een hele fijne week, met hopelijk wat zon en zonder ongedierte toe.

Een lieve groet namens het hele bestuur van Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris

2 gedachten over “Agnes’ wekelijks praatje”

 1. Reactie op het bericht van Agnes en haar kruidnootjes.
  Hoi Agnes ,ik heb het ook bij de Coop geprobeerd, maar je moet nog 14 dagen wachten. Hij denkt dat ze er dan zijn.
  En ik zal ze dan zeker kopen.
  Misschien zijn ze er al, als we op vakantie gaan.
  Groetjes Ma.

 2. Reactie op het bericht van Agnes en haar kruidnootjes.Hoi Agnes ik heb het ook bij de Coop geprobeerd,maar je moet nog 14 dagen wachten. Hij denkt dat ze er dan zijn.

  En ik zal ze dan zeker kopen.
  Misschien zijn ze er al ,als we op vakantie gaan.
  Groetjes Ma.

Reacties zijn gesloten.