Brons voor Lindsay op N.K. Mennen te Ermelo

Vorige week dinsdag werden de Nationale kampioenschappen Dressuur en Vaardigheid mennen gehouden op het KNHS centrum te Ermelo.

Twee Blesruiter-mensters waren van de partij n.l. Purdy van der Salm en Lindsay Landman. Purdy had zich gekwalificeerd voor de dressuur klasse B dat was op zich al een hele prestatie maar met een jonge pony zonder ervaring, bovendien zelf nog maar net gestart in de wedstrijdsport was het niet reëel te verwachten dat zij zich voor de bovenste plaatsen in de ranglijst zou plaatsen. Bij Lindsay was de concurrentie in de M-Dressuur groot en kwam ze net wat te kort voor een plaats bij de bovenste drie maar met een mooie vierde plek was ze dik te vrede.

Bij de vaardigheid had ze ook snelle en pittige tegenstanders. Met een foutloze rit binnen de toegestane tijd mocht ze zich opmaken voor een spannende barrage. Hier gaat het er om foutloos te rijden en een snelle tijd neer te zetten.

Foutloos bleef ze, maar twee deelnemers waren haar net iets te snel af, het leverde wel een mooie 3e plaats op en mocht zij zich opmaken voor de bronzen medaille op het “ere schavot”. En daar werd zij luid door de omroepster op geroepen als Lindsay Landman van de Blesruiters uit Stompwijk met haar Dartmoor tweespan Filia en Joppe.

Niet onvermeld mag worden dat Lindsay als vaste en trouwe groom haar vader Henry heeft en dat deze met de nieuwe regel, dat je aanwijzingen mag geven aan de rijdster tijdens de rit, een zekere bijdrage heeft geleverd aan het resultaat.

Van Purdy zullen we zeker nog vaak horen en Lindsay en Henry gefeliciteerd met jullie 3e en 4e plaats. Voor de barrage rit van Lindsay klik hier https://www.youtube.com/watch?v=tfnYwPfCwo0

Ab