Mijn leven met corona

Hoe beleef je coronavirus, ‘angstige tijden’! Geen Soos meer en ook geen gym, wat voor ons zo belangrijk is en daar zit je dan.

Kinderen en kleinkinderen mag je ook niet meer zien en/of 1,5 meter afstand houden, moeilijke tijden!! Wat ga je dan doen? Geen boodschappen doen, dat doen de kinderen.  Je huis schoonmaken, je begint bij de keuken lades, als dat gedaan is voel je je best lekker dus toen maar mijn hele huis. Toen dat klaar was dacht ik wat gaan sporten, maar je kan nergens terecht. Dan moet je zelf maar wat verzinnen; dus iedere morgen uit m’n bed eerst een kwartier op de hometrainer, dan ontbijten en dan mee doen met Nederland in beweging en geheugen training. Daarna even een kopje koffie drinken, een beetje huishoudelijke taken eten koken enz. Maar dan heb je nog de hele middag voor je, dan maar kaarten maken, diamond painting, even een stukje met de auto weg. En iedere avond een vriendin bellen om de dag door te spreken, daar kijk je toch naar uit en hoort hoe zij het beleeft.

Ik heb  een hele lijst gemaakt met telefoonnummers dan kan je regelmatig mensen bellen of een kaartje sturen. Zo kan je ’s avonds wel tevreden terug kijken en is er weer een dag om.  Zo gaan we maar vooruit kijken wanneer begint de Soos weer, het gewone leven. Maar zo kom ik de dagen wel door!

Tiny de Groot 

(uit het boekje (mijn) leven met corona, dat in het begin van de coronatijd, – vorig jaar dus – door en voor de leden van Ouderen Soos Stompwijk is gemaakt)