Taalhuis gaat weer van start

In de week van maandag 30 augustus beginnen bij de Bibliotheek aan de Vliet de activiteiten van het Taalhuis weer.

Bijpraten en samen lezen

De medewerkers van het Taalhuis zijn blij dat zij weer kunnen starten met de activiteiten in het Taalhuis. Daarom zorgen zij van maandag 30 augustus tot en met 2 september voor wat lekkers bij de koffie en de thee. Deze week gaan we eerst bijpraten met elkaar en daarna gaan we samen lezen. Het schema voor de eerste week is als volgt:

Leidschendam
Maandag 13.00 – 15.00 uur | woensdag 11.00 – 13.00 uur

Week van Lezen en schrijven

Van 6 tot en met 12 september is de landelijke Week van Lezen en schrijven. In die week vragen gemeenten, bibliotheken en andere instellingen extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland.

Het programma van de Bibliotheek aan de Vliet voor deze week maken wij in de loop van komende week bekend en vindt u dan terug op

www.bibliotheekaandevliet.nl/taalhuis

Taalhuisspreekuur en leesclub

Vanaf maandag 13 september gaat het Taalhuis weer vanouds draaien met een spreekuur en een leesclub in de bibliotheken in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg.

Op het spreekuur zoekt een vrijwilliger samen met jou uit welke taalcursus het beste bij je past. Het spreekuur is gratis. Je kunt zo binnenlopen.

Bij de leesclub lezen we een boek of een krant en praten we met elkaar over de onderwerpen. Vrijwilligers van het Taalhuis helpen u bij het lezen van het boek. Verder doen we taalspelletjes en doe we oefeningen met de Nederlandse taal.