Stichting Oud Stompwijk

Het lustrumjaar is nog niet voorbij en het Stompwiic nummer 21 staat dan ook vol met extra foto’s. Gedrukt is de uitgave nog niet, maar wat staan er een mooie verhalen en foto’s in. Na 5 jaar komen er toch nog steeds aparte verhalen tevoorschijn en wij vinden het natuurlijk heel fijn dat er een aantal gastschrijvers zijn om wat over hun familiegeschiedenis te vertellen. Het verhaal ‘Zeven generaties metselaars’ wordt prachtig verwoord door de broers Arie en Jan Oliehoek en gaat over de geschiedenis van hun familie. Het is een echte feuilleton geworden en ik kijk nu al uit naar het vervolg. Dit deel gaat over de periode in Scheveningen van 1745 tot 1806.

Ook Peter J.M van Boheemen, schrijver van meerdere boeken, waaronder het boek uit 2020 ‘Werken, bidden en naar bed’ over zijn opa en oma, Pieter van Boheemen en Trijn Kraan, levert een bijdrage. Tijdens zijn onderzoek kwam hij erachter dat zijn opa geboren is op de Deliane Hoeve en nu beschrijft hij voor deze Stompwiic de geschiedenis van deze hoeve.

September wordt dus een maand om naar uit te kijken, want dan wordt deze editie bij jullie afgeleverd. Wil je al eerder wat meer info, abonneer je dan op onze nieuwsbrief via www.oudstompwijk.nl.  Dan ontvang je deze elke 3 maanden gratis in jouw mailbox. Natuurlijk willen wij graag nieuwe donateurs en ook daarvoor kun je jezelf opgeven, kosten € 12,50 in Stompwijk en € 17,50 buiten Stompwijk. 4x per jaar valt dan de nieuwste Stompwiic door de brievenbus. Heb je nog een mooi familie-of verenigingsverhaal of foto’s, ze zijn welkom!

Ria Luiten