Sportieve en gezellige wedstrijd van Blesruitermenners in het Wilsveen

De jaarlijkse wedstrijd van de Blesruitermenners in het Wilsveen is altijd goed bezet en komen velen een kijkje nemen.

De verwachtingen voor dit jaar waren echter, door allerlei omstandigheden, beduidend minder vandaar dat de traditionele 6 marathonhindernissen werden vervangen door een Minimarathon, een parcours van 11 poorten waarvan  3 marathonhindernissen.

Ook de catering werd op een laag pitje gezet.

Het bleek een misrekening want het werd al snel een sportieve en gezellige wedstrijd en kwamen er toch vele kijkers.

Vooral de Minimarathon was spectaculair hier haalden de deelnemers alles uit kast om met hun pony of paard zo snel mogelijk het parcours af te leggen.

In het parcours ontbrak de altijd spectaculaire waterhindernis uiteraard niet. Met name hier werden de pony’s en paarden extra luidruchtig aangespoord.

Het onderdeel dressuur werd gejureerd door de bekende jury, Clemens Ammerlaan die na het rijden van de proef de deelnemers van de nodige bemerkingen en aanwijzingen gaf.

De Minimarathon werd uiteindelijk bij de pony’s enkelspan gewonnen door Ger Kappetijn, bij de tweespan pony’s door Mike Kappetijn en bij de enkelspan paarden Kitty Smits- Roeling.

De prijsuitreiking van de Minimarathon vond, op het terrein, een uurtje na de start van de laatste deelnemer plaats en was er dus volop gelegenheid nog even na te praten.

Kijk voor de volledige uitslag op www.blesruiters.nl

Ab