Stompwijkse Huisartsen Praktijk

Namens het hele team van de Stompwijkse Huisartsenpraktijk willen wij de Laurentius Kerk in Stompwijk hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de kerkruimte voor het vaccineren.

Wij zijn als huisartsenpraktijk heel blij dat het mogelijk was om de patiënten die wij als huisarts mochten vaccineren (60-64 jaar), dat wij dat  in Stompwijk in de kerk mochten doen. Het was voor de patiënten dichtbij huis maar voor ons ook heel prettig om zo dicht bij de praktijk met wel de mogelijkheid van 1,5 meter op een veilige manier te kunnen vaccineren.

Beste Stompwijkers,

Graag stel ik me via deze weg (ketting) voor. Mijn naam is Daan en ik ben gedurende een jaar werkzaam in de Stompwijkse Huisartsenpraktijk onder begeleiding van duo-opleiders Karin van Dinteren en Irene Zeilstra.

Op 1 september 2021 ben ik gestart met de huisartsenopleiding vanuit het LUMC. Ik ben in 2015 afgestudeerd als basisarts en ook biomedicus. Na het artsenexamen heb ik ervaring opgedaan in het Alrijne ziekenhuis te Leiderdorp binnen de Interne Geneeskunde, Cardiologie en Longgeneeskunde. Dit jaar ben ik gepromoveerd in het Erasmus MC. Dit onderzoek is echt een passie voor mij en heeft zich gefocust op het ‘op maat maken’ van immunotherapie bij uitgezaaide vormen van kanker. Dat is een vorm van antikankerbehandeling, waarbij het eigen afweersysteem (dat ook gericht is tegen bijvoorbeeld virussen of bacteriën) de kanker soms weer herkent en verwijdert.

Ik kijk er erg naar uit om te kunnen bijdragen in de eerstelijnszorg te Stompwijk. Het huisartsenvak is voor mij ontzettend boeiend, afwisselend en dynamisch. Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om het komend jaar veel van Stompwijk te zien en te leren, dus kom maar op met je tips en verhalen! De bewoners van Stompwijk zullen me op straat zeker gaan herkennen aan de appeltjesgroene auto of op de racefiets.

Vriendelijke groet, Daan Hurkmans                         Foto door Bea van Duuren