Gemeente Nieuwsflits

Winterterrassen en overkappingen mogelijk 

De gemeente staat tijdelijke terrasuitbreidingen en overkappingen toe met een versnelde procedure. Hiermee wil de gemeente horecaondernemers en sportverenigingen ondersteunen om de winterperiode goed door te komen. Wel moet een terrasverruiming of overkapping van tevoren worden gemeld bij de gemeente. De tijdelijke regeling tijdens de winterperiode geldt voor 1 november 2021 tot en met 31 maart 2022.

Subsidie verenigingen voor organiseren activiteiten

Om een impuls te geven aan Maatschappelijk Verantwoord Verenigen (MVV) stelt de gemeente Leidschendam-Voorburg ook in het seizoen 2021-2022 weer subsidie beschikbaar. Wijkverenigingen, scoutinggroepen en culturele verenigingen kunnen een aanvraag indienen. Met de MVV-subsidie wil de gemeente verenigingen ondersteunen bij het aanpassen van hun activiteiten in de coronaperiode zodat zoveel mogelijk activiteiten weer kunnen opstarten.

Extra banen en een dekkend mobiliteitsnetwerk in 2030

In de periode 2021-2030 zet de gemeente in op 2.000 extra banen in de gemeente. Om ruimte voor werkgelegenheid te scheppen is 5% van alle nieuwbouw bestemd voor ondernemers en MKB. Om Leidschendam-Voorburg voor iedereen bereikbaar te houden kiest de gemeente voor een dekkend mobiliteitsnetwerk met ruimte voor auto, fiets, lopen, ov en deelmobiliteit. Daarnaast zal de bestaande infrastructuur beter benut worden.

Begroting 2022: Sociaal en economisch herstel

Wethouder financiën Jan-Willem Rouwendal: “Als college sluiten we onze raadsperiode graag met een structureel sluitend saldo af. Dat is gelukt, maar financieel blijven het onzekere tijden. Komende jaren ligt de focus ook bij het bouwen van een sterkere samenleving, die in de toekomst beter het hoofd kan bieden aan nieuwe uitdagingen.”

Wapens thuis? Lever ze in! 

Wapenbezit neemt vooral onder de jeugd en jongvolwassenen de laatste jaren toe. Dat is een zorgelijke ontwikkeling. Om wapenbezit tegen te gaan organiseren het ministerie van Justitie en Veiligheid, de politie en het OM van 11 tot en met 17 oktober een inleveractie. Ook onze gemeente doet hieraan mee.

Kunstwerk maken bij Alles voor Elkaar

Vindt u het leuk om samen met anderen creatief bezig te zijn? Wijkleercentrum Alles voor Elkaar wil op vrijdag 15 oktober ter ere van de ABCD Popeldag een kunstwerk maken met gemengde kunstvormen. Iedereen die wil komen helpen, is van harte welkom.

Plantenasiel Voorburg geeft planten een nieuwe thuis

Het begon met een liefde voor planten en duurzaamheid en is in 2 jaar opgebloeid tot een gezellige en groene oase in de buurt: het plantenasiel van Marjon Gerritsen en haar buurvrouw Jojanneke Kant aan de Overburgkade in Voorburg. Wilt u van uw plant af, heeft u stekjes of potten over, óf bent u toe aan nieuw groen? Het plantenasiel geeft bloemen en planten een nieuwe thuis.