Aandacht voor acceptatie LHBTQI+ met respect voor elkaars verschillen

Elk jaar laten we met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out Day zien dat in de gemeente Leidschendam-Voorburg iedereen zich overal veilig en geaccepteerd moet kunnen voelen, op wie je ook valt en hoe je je ook voelt. Op school, op het werk, op straat, in de zorg, in de sport, bij je familie of waar dan ook. En dat we elkaars verschillen respecteren.

Maandag hees wethouder Floor Kist samen met van vertegenwoordigers van diverse organisaties de inclusieve regenboogvlag op het gemeentehuis: ”Coming Out Day is een dag is een dag waarop wij extra aandacht vragen voor de acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuele, transgenders en intersekse mensen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Ongeacht seksuele geaardheid, genderidentiteit of genderexpressie. Altijd en overal. Sommige mensen vinden het belangrijk om openlijk ‘uit de kast’ te kunnen komen, anderen kiezen voor een eigen manier die rekening houdt met persoonlijke omstandigheden. Het één is niet beter dan het ander. Laten we een beetje meer rekening houden met elkaar.”

Onder meer de Raad van Kerken, het COC Haaglanden, Politie, Sport en Welzijn, Woej en de Adviesraad Sociaal Domein waren erbij. Daarnaast de middelbare scholen Veurs Voorburg en leerlingen van de Gender-Sexuality Alliance van het Gynasium Novum.

Daarna was er ruimte voor een kopje koffie en een goed gesprek.

Regenbooggemeente

Leidschendam-Voorburg is sinds 2012 een regenbooggemeente. Als Regenbooggemeente ontwikkelen we beleid voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTQI+’s). We zetten ons actief in voor de acceptatie, emancipatie, en veiligheid van LHBTQI+’s.

Fotograaf: Esther van Eijk