Menroute naar Stompwijk opengesteld

Sinds kort is het fietspad langs de aanvoertocht vanaf de Meer- en Geerweg tot de Voorweg opengesteld. Het fietspad is opengesteld voor Menners en is onderdeel van de nieuwe menroute tussen Stompwijk en Leidschendam.

De openstelling heeft lang op zich doen wachten, de onstabiliteit van een klein gedeelte van de kade was de oorzaak. De menroute heeft  inmiddels een lange geschiedenis menig keer heb ik hierover verslag gedaan.

Vanaf het begin van de nieuwe Driemanspolder is geprobeerd een aparte menroute door het gebied te krijgen met een doorverbinding naar het ‘paardendorp’ Stompwijk. Uiteindelijk is het de gemeente geweest die door een financiële bijdrage de aanleg zeker stelde. Ook tijdens de aanleg ging het niet altijd van een leien dakje. Er moeten nog wat aanpassingen plaatsvinden, waar overigens de aannemer zijn volledige medewerking voor heeft toegezegd, maar nu ligt er  toch een mooie menroute voor de menners.

Ook voor de ruiters uit Stompwijk is nu de Nieuwe Driemanspolder goed bereikbaar en hebben ze ongekende mogelijkheden via het Westerpark, De Balij en zelfs Delftse Hout is via ruiterpaden bereikbaar.

Afgelopen zondag heb ik mijn eerste ritje over de nieuwe route naar Stompwijk gemaakt en heb ik kunnen genieten van de vele vergezichten van het gelukkig nog altijd groene en weidse polderlandschap.

Er is een gezegde; “lang gewacht, stil gezwegen, nooit gedacht en toch gekregen” (nou stil gezwegen!!)

Ik ben een tevreden mens.

Ab