Gerard van den Hoeven opent 47e veiling in Zoeterwoude

Het startsein voor de 47e Veiling met een Missie in Zoeterwoude (28 t/m 30 oktober) zal worden gegeven door Gerard van den Hoeven. Hij is jarenlang veilingmeester geweest en liet onlangs weten, dat hij daarmee zal stoppen. Vanwege de coronaperikelen gaat het – net zoals in 2020 – om een digitale veiling, waarvoor intussen ruim 250 kavels ter beschikking zijn gesteld.

De duur van de online-veiling is teruggebracht naar drie dagen en op de afsluitende zaterdagavond zijn er drie tijdstippen, waarop voor een reeks kavels de teller voor het laatste bod afloopt. Bij elk kavelstuk wordt aangegeven of dat om 22.00 uur is, of 23.00 uur of bij het eindigen van de veiling (24.00 uur). Al worden gezelligheid en humor van een live-veiling enorm gemist, voordeel van een digitale is dat iedereen via het scherm kan meedoen.

De kavellijst zal een dezer dagen in Zoeterwoude-dorp huis-aan-huis worden verspreid en ook op de site van de veiling worden geplaatst.

Meedoen op de PC, tablet en telefoon is vrij simpel: belangstellenden komen via https://veilingmeteenmissie.onzeveilingonline.nl op de veilingsite terecht. Bieden kan anoniem, maar ook op naam. Elke bieder krijgt na invulling van n.a.w.-gegevens een bevestiging van het bod. Dit gebeurt ook wanneer een hoger bod op hetzelfde kavel wordt uitgebracht.

Via de site (www.veilingmeteenmissie.nl) kan men eveneens bij de online-veiling terechtkomen. Onder de rubriek Veiling wordt tekst en uitleg gegeven over de naderende veiling.

Vorig jaar bracht de Veiling met een Missie € 24.640  op. Daar kwamen nog tal van giften bij. Hierdoor kan financiële hulp worden geboden aan 15 hulpprojecten in 12 verschillende landen. Veelal zijn (vroegere) inwoners van Zoeterwoude direct betrokken bij die projecten.

Voorzitter Peter Kortekaas van de organiserende werkgroep heeft alle vertrouwen in een goede afloop van de veiling. “We zijn enorm blij, dat zoveel bedrijven, verenigingen en particulieren hebben gereageerd op onze oproep om kavels te schenken voor de veiling.  Bijzonder is, dat ook nogal wat mensen van buiten Zoeterwoude kavels hebben aangemeld. Gezien de ervaring met digitaal veilen in 2020 en de gedegen voorbereidingen is de basis gelegd voor een geslaagde veiling.”