Geslaagde ‘Kranen-reünie’

Het viel wel op zondagmiddag een koets met twee Friese paarden er voor, door het Wilsveen en over de Stompwijkseweg. 

Wat was er aan de hand?

De familie van der Kraan houdt met regelmaat, zo om de 5 jaar, een familie- reünie waarbij alle neven en nichten aanwezig zijn.

Één van de neven, Jos Mooijman, was helemaal uit Friesland, met zijn koets en twee Friese Paarden, gekomen om de oudjes op een bijzondere, niet aangekondigde, manier naar de feestlokatie, Buitenplaats Molenwei, aan de Stompwijkseweg te brengen. Jos spande zijn tweespan in op de Boerderij van Kees en Lidia van de Akker in het Wilsveen in en vandaar werden een aantal familie leden opgehaald op de boerderij van Tynus en Lenie v.d. Kraan in de Wilsveense “Krom” en bij Mart en Barbara v.d. Kraan op no 35. In de koets was het een mengelmoes van Wilsveeners en Stompwijkers zoals: Tynus en Lenie uit het Wilsveen, (neef Jos heeft ook ruim 10 jaar in het Wilsveen gewoond), Piet en Gerarda van de Veenweg en Tante Cock van Rijn van de Meeslauwerweg  enz.

Het was zondag een prachtige en zonnige dag wat het geheel er zeker feestelijker maakte.

Aangenaam vertoeven en gezellig was het in de intiem ingerichte grote schuur bij Vicky’s Molenwei en dus een zeer geslaagde reünie.

Ab