Van Velsen Rally Sport gaat wederom voor avontuur in Afrika!

Het team

“Vanwege de pandemie was de Africa Eco Race van januari 2021 afgelast” vertelt Aad. “Dat was een bittere pil die echt wel even verwerkt moest worden”.

Aad was door zijn Hongaarse vriend en mede rally coureur Miklos Kovacs uitgenodigd om bij hem langs te komen in Hongarije. “Eigenlijk werden daar de nieuwe plannen gesmeed”, vertelt Aad. Na terugkomst in Stompwijk, hebben we de plannen omgezet in daden: Het Blauwe Schatje, de Ginaf X2222, werd verkocht aan een Duits rallyteam en de Scania, waarmee Miklos Kovacs in 2020 de Africa Eco Race heeft gewonnen, werd aangekocht en naar Stompwijk gehaald.

Inmiddels heeft Van Velsen Rally Sport zich deze truck eigen gemaakt. Tijdens de eerste rally met de nieuwe rallytruck, de Rallye Breslau in Polen, heeft Van Velsen Rally Sport hoge ogen gegooid.

“We hadden nog geen 4 uur met deze rallytruck gereden. Als coureur ken je de truck dan nog niet goed genoeg. Maar het ging super. We hebben iedereen, inclusief ons eigen team, verrast. We konden de 2e plek net niet vasthouden en zijn als 3e gefinisht”, vertelt Aad.

“Momenteel zijn we met de monteurs de rallytruck aan het klaarmaken voor de volgende rally. We moesten kiezen of we in januari naar Saoudi Arabië zouden gaan of dat we in maart de Africa Eco Race zouden rijden. Het was een moeilijke keuze, maar we hebben gekozen voor de rally in Afrika.

Ik heb serieus overwogen om naar Saoudi Arabië af te reizen, maar mijn hart ligt toch in Afrika” zegt Aad. “Afrika is natuurlijk legendarisch in de rally wereld. In Parijs werd er gestart om vervolgens te finishen in Dakar, aan het legendarische meer Lac Rose.”

“Het parcours is zwaar en uitdagend en we gaan helemaal ‘back to basic’. De telefoon heeft vaak geen bereik en er zijn geen winkels of garages waar je even extra benodigdheden kan halen. Die totale uitdaging, dat is waar we het voor doen”, aldus Aad.

“Of een podium lonkt?”, Aad lacht. “Of dat realistisch is, weet ik niet. Maar dat we met deze truck veel meer mogelijkheden hebben is wel duidelijk. Niet alleen ik, maar het hele team wil er zeker voor gaan om zo dicht mogelijk bij, en wie weet zelfs op, het podium te komen”.

Nicoline van Velsen

Foto’s: Rallymaniacs