Shorttracktalent Julie van Santen timmert aan de weg

Julie is samen met Stan de Graaf van haar club internationaal aan de weg aan het timmeren. Internationaal is dan Amsterdam en Italië, aldus Stan.

Cees Juffermans is hun coach en traint deze toppers op de Leidse IJsbaan, en met goed resultaat. De bronzen medaille hangt om de 14 jarige nek van Julie.   “Ik ben gaan shorttracken omdat de hele familie shorttrackt” waren de woorden van Julie, want haar moeder is de grote zus van Cees. Volgens Cees schaatst wel iedereen in de familie maar gaat het behalve om shorttrack ook om langebaan schaatsen en de marathon. Julie vindt shorttrack leuker, omdat het jammer is dat de langebaan maar 1 x per week is. Cees roemt de schaatsers, Stan houdt van spektakel en snelheid en Julie is rustiger. Het materiaal is essentieel, ieder zijn eigen afstelling, is beter voor het bochtwerk, de schaatsen kunnen alleen maar links om.

Eerst regionaal, dan landelijk, dan limiet halen en dan behoor je tot de Starklasse in West Europa. Klassement wordt opgemaakt en als je bovenin het klassement eindigt door naar Oost Europa. Dat wordt nog spannend.

Fragmenten uit het gehouden

interview van Sleutelstad Radio

op 16 november 2021