Stompwiic nummer 22

Het jaar loopt ten einde en in het 4e kwartaal ontvangen jullie gewoontegetrouw het 4e boekje van Stompwiic. Gelukkig hoeven we daar niet vanaf te wijken en krijgen jullie het binnenkort door de bus. Het ligt nu bij de drukker en het belooft weer een heel divers boekje te worden. Met o.a. het vervolg van het verhaal van de familie Oliehoek en in sporen van geschiedenis kunnen we op een andere manier naar onze directe omgeving kijken. Velen van jullie zijn al een beetje op de hoogte via de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief nummer 3 is inmiddels uitgegeven. Voor de nieuwsbrief kun je jezelf aan-of afmelden via oudstompwijk@gmail.com. Je hoeft geen donateur van het blad te zijn.

Natuurlijk willen we wel graag donateurs en ben je dit nog niet en wil je ons wel steunen, geef dan jezelf op of koop een donateurschap voor onder de kerstboom of als verjaardagscadeau. Voor € 12,50 krijg je de vier boekjes van afgelopen jaar erbij. Ook losse uitgaves zijn nog te koop á € 3,= per stuk of een bundel boekjes. Zeker nu we weer wat meer thuis moeten blijven is een boekje lezen een mooi tijdverdrijf. Het gaat over de historie van jouw dorp en voor mensen die hier net zijn komen wonen is het ook interessant om wat meer informatie te hebben over Stompwijk. Wij zijn nog steeds blij met  nieuwe verhalen, foto’s en alles wat jullie willen delen met de andere
dorpsgenoten of oud dorpsgenoten. Geniet vooral van de vele mooie extra foto’s vanwege het 5-jarig jubileum.

Ria Luiten

p.s. De winterse foto is gescand uit een fotoboek dat Peet van Leeuwen bij mij door de bus gedaan heeft en waar prachtige winterse taferelen op stonden uit de strenge winter van 1939-1940 uit vooral Volendam, maar ook uit Wassenaar en Stompwijk. Een daarvan heb ik hierbij geplaatst omdat we nu ook in de winter zitten, het is van een koek en zopie op de Nieuwe Vaart, herkennen jullie de mensen die erop staan ?

Ria Luiten