Stichting Oud Stompwijk

De laatste Stompwiic van dit seizoen, nummer 22,  is of al door de bus gedaan of ligt een van deze dagen in de brievenbus. Dat geeft jullie de gelegenheid om tijdens de Kerstdagen én de uitgebreide versie van de Dorpsketting te lezen met dit jaar het motto verbinding én onze prachtige uitgave van Stompwiic met extra jubileumfoto’s. Mocht je nog een cadeautje zoeken voor onder de kerstboom, geef een abonnement cadeau of koop een los exemplaar van de Stompwiic. Een leuk persoonlijk cadeau voor mensen die een band met Stompwijk hebben.

Wij hebben ondanks alle beperkingen van het afgelopen jaar toch alle edities van de Stompwiics kunnen maken, helaas is het benoemen van de foto’s wat vertraagd, maar er is nog genoeg te zien op onze beeldbank. Neem eens een kijkje en heb je informatie, geef het aan ons door. Ook verhalen en foto’s blijven welkom. Wij zijn op de achtergrond steeds bezig om mooie verhalen voor de toekomst te bewaren. Misschien denk je, wat is er nu te vertellen, maar je staat er van te kijken hoe leuk sommige dingen zijn die heel gewoon lijken. Vroeger was er geen telefoon en geen televisie, dat zou nu ondenkbaar zijn bij heel veel mensen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook wel een mooie uitvinding vind, maar er zijn nog zoveel andere zaken.

Herinneren jullie nog de houten schaatsen, die met heel koude handen met veters om je schoenen heen gedaan moesten worden en een krant om wat warmte te krijgen tussen je trui en je jas. Wat een gemak nu met de instapmodellen en het skipak aan. Het oliestelletje met een pan pruttelende soep stond een dag op, maar dan had je ook een heerlijk soepje.

De avond voor Kerst ging iedereen in bad en mocht je mee naar de nachtmis, daarna kerstbrood eten en het kerstfeest was begonnen. Dat is één van mijn herinneringen. Liedjes zingen en spelletjes doen, aan cadeaus werd niet gedaan in die tijd en daar hebben we ook niets aan gemist, want niemand kreeg cadeaus.

Hebben jullie ook nog mooie herinneringen? Over Kerstmis of over de strenge winters? Deel ze met ons en wij maken er een verhaal van voor een volgende uitgifte.

Wij wensen jullie een paar mooie dagen en blijf gezond en genieten in 2022!

Namens het Bestuur van Stichting Oud Stompwijk, Ria Luiten