Einde kersttijd, lever materiaal in!

Met de viering van afgelopen zondag zit de kersttijd er weer op. De kerststal en de adventskrans worden weer naar de zolder verhuisd, de kerstgroep gaat de kast in. De spullen voor de kerstmarkt en voor het maken van kerststukjes gaan ook naar de zolder. Komt u bij het opruimen van de kerstspullen nog materiaal of spulletjes tegen die volgende kerstmarkt verkocht kunnen worden of wat gebruikt kan worden voor nieuwe kerststukjes? Lever het dan in bij de kerk of bij ondergetekende. Wij zijn er blij mee.

Uitslag kerstvragen

Verschillende kinderen hebben de vragen over kerst beantwoord. De meeste antwoorden waren helemaal perfect. Eén formulier werd wat minder goed beantwoord. Dat waren de vragen over wat er over kerst in de bijbel staat. Geloof het of niet maar het juiste antwoord op de meeste vragen op dat formulier was ‘onbekend’. De verhalen in de bijbel zijn namelijk niet zo gedetailleerd, dus heel veel weten we niet. Als we komende kerstperiode weer met wat mensen bij elkaar kunnen komen houden we een bijeenkomst over de herkomst van de kerstverhalen.

De inzenders van de goede antwoorden kunnen wat lekkers tegemoet  zien.

Verhaal pater Kortekaas

Bij de trouwe kerkgangers is pater/pastor Kortekaas inmiddels een vertrouwd gezicht. Lees ook hier zijn verhaal over zijn weg naar werken in de parochie.

Marianne Turk