Adviesraad Stompwijk …. Meld je aan!

Tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen zal in maart de Adviesraadsverkiezing plaatsvinden.  

Voor de Adviesraad kan elke inwoner van Stompwijk en het buitengebied zich kandidaat stellen. Hier wordt al enkele weken aandacht aan geschonken in de media en door de gemeente LV. 

De belangrijkste taak van de Adviesraad is om de gemeente gevraagd en ongevraagd advies te geven op alle vraagstukken die zich over Stompwijk voordoen.  Vooral het afgelopen jaar is er veel met B&W gepraat over Stompwijk en het buitengebied.

Als Adviesraad kun je mee denken in wat er  op de gemeente LV afkomt met klimaat, energietransitie, woningnood, wegenbouw  etc… maar vooral ook kun je ervoor zorgen dat Stompwijk met zijn 2000 inwoners niet ondersneeuwt. Je vooral laten horen is erg belangrijk. Hoeveel je als Adviesraad voor het dorp voor elkaar kan krijgen, ligt dus ook een beetje aan de Adviesraad zelf.

De Adviesraad is zelf flink aan het rondkijken en rondvragen op zoek naar nieuwe kandidaten. Het moet gezegd, de politiek is niet alleen landelijk dood, ook in Stompwijk is de animo niet bijster hoog.

Toch zijn er al een aantal nieuwe kandidaten, waar de Adviesraad erg blij mee is. Maar er kunnen er nog meer bij.

Bepaal voor jezelf bij welke groep je hoort! Er zijn mensen die

A. Ervoor zorgen, dat er dingen gebeuren

B. Kijken naar de dingen, die gebeuren

C. Verwonderd zijn over wat er gebeurd is

Vooral doet zij een beroep op de ‘jongere Stompwijkers’. 

Dus vind je Stompwijk belangrijk en wil je dat Stompwijk wat meer – niet alleen letterlijk – maar ook figuurlijk aan de weg timmert,  meld je aan bij de adviesraad@stompwijk.nl    

                    We hebben nog een lange weg te gaan……….