Marathonschaatsen

Na 14 dagen rust was het peloton in de schaatstempel van Heerenveen aan de start. Daar werd afgelopen zaterdag de cupwedstrijd gehouden. Helaas zonder publiek en de beloften zowel dames als heren mochten wegens corona perikelen niet starten op een overdekte dichte ijsbaan. (Geen topsport) wie snapt het nog. Bij de dames wist niemand weg te komen voor een ronde voorsprong. In de massasprint was Bianca Dekker de snelste voor Pauline Verhaar en Ineke Dedden. Tjilde Bennis kwam in de knel bij de eindsprint en werd 30e. Lisa van der Geest blijft leidster in het klassement voor Ineke Dedden en Aggie Walsma.

Bij de heren pakten 11 rijders een ronde voorsprong met alle vedetten en Christiaan Hoekstra en Marc Middelkoop beide van Sportchalet Viehhofen. Helaas kwam Middelkoop ten van val in de voorlaatste ronde. Crispijn Ariëns won de wedstrijd voor Daan Gelling en Jeroen Janssen. De voorzitter van de Stompwijkse IJsclub Christiaan Hoekstra werd heel knap 4e de beste uitslag van dit seizoen. Sjoerd den Hertog de leider in het klassement kwam ook ten van in de finale maar werd toch nog 6e.

Volgende wedstrijd a.s. zaterdag in Eindhoven. Of de Beloften mogen rijden is nog niet bekend. De heren A starten in ieder geval om 20.15 zie live stream van de KNSB.