Wat mij bezighoudt

Minibieb Pinksterbloem

Ik ben in onderzoek naar een hufterproef lichtgewicht kastje voor een minibieb, nu uitsluitend voor kinderen. Zodat deze gemakkelijker weggehaald kan worden. Wist U dat er meerdere minibieb’s in Stompwijk staan? En dat het Dorpspunt Stompwijk ook weggeef boeken heeft staan? En dat er in de flat op de Pinksterbloem in de hal, ook wordt nagedacht over een kastje voor de minder mobiele bewoners aldaar? Misschien ook leuk voor de Akkermunt? 

Wie wil dat doen? Ik heb boeken genoeg!

Speelplek Pinksterbloem

Er is een haag geplant, langs de openbare weg en langs het wandelpad. Mede om te voorkomen dat kinderen achter de bal aan de weg oprennen. Ook om het nog mooier te maken. En er komt verlichting, de gemeente heeft ingestemd, 2 lantaarnpalen. Stedin denkt over een half jaar ruimte daartoe te hebben.

Er komt een drinkwaterpunt, nee geen kraan die je opendraait en waar je jouw auto mee kunt wassen. Wist u dat daar fondsen voor aangeschreven zijn? Dat dat een dure aanschaf is en Dunea er intern al mee bezig is? Dat iemand daar de jaarlijkse afrekening van krijgt en dus dat dit niet allemaal vanzelf gaat? De eerste 10 jaren zitten in het contract, maar daarna?!

Wist u dat er een vrijwilliger, erkend instructeur, nadenkt om op de speelplek voor Stompwijkers een fitness circuitje wekelijkse te organiseren? Hoe leuk is dat! Nu kan het allemaal niet van een kant komen. Dus ik vraag jullie: praat eens met je kinderen, de kinderen van je buren, of met de buren zelf, over het behoud van de speelplek. Niet iedereen zit op FaceBook of leest de Dorpsketting.

Over de nieuwe aanplant, die is jong en er uitrukken is geen probleem! Ook blikjes en rommel, pak eens wat op en gooi het in de prullenbak aldaar. Het zijn niet alleen de bewoners van de Pinksterbloem en de gemeente die daarvoor verantwoordelijk zijn. Iedereen kan een steentje bijdragen.

Schaakstukken, pionnen, dambordstukken. Er wordt straks e.e.a. aangeleverd, behorend bij de speelplek. Die stukken raken kwijt als niemand dat beheert en logisch, niemand wil dat ook beheren en achter deze stukken aan gaan! Deze zullen hooguit op mooie zon en feestdagen aldaar worden neergelegd, maar kwijt is kwijt. Mijn idee is dan ook, als je het leuk vindt, schaf zelf deze stukken aan en neem ze mee als je een spel wilt doen. Ook voor de kinderen.

Kinderen praten met de gemeente

Een 6-tal enthousiastelingen heeft met de gemeente gepraat en is op school langs alle klassen gegaan om ideeën op te halen! Op eigen initiatief! We gaan met de gemeente in gesprek om te kijken wat wel en niet haalbaar is. Bijvoorbeeld een skatebaan is een grote wens van veel kinderen, maar of dat gerealiseerd kan worden is natuurlijk de vraag.

Kleine activiteiten als graffiti of TikTok filmpjes leren maken ligt meer voor de hand. Of wat te denken van weer eens hutten bouwen/activiteiten in de zomervakantie. De bedoeling is eigenlijk om na corona weer e.e.a op te kunnen starten, voor de jeugd en jongeren.

De Base is al op zoek naar 16 plussers teneinde na 2 jaar een doorstart te kunnen maken en ook het Dorpspunt wil mee organiseren voor de jeugd.

Kortom er gebeurt veel achter de schermen en uitsluitend sprekend over mijzelf: ik ben een oude enthousiaste Bep. Ik maak me druk over iets waar ik me eigenlijk niet druk om zou hoeven te maken. Maar ik gun de jongeren van Stompwijk een leuke jeugd. Ik zelf heb ook herinneringen: zwemmen in de Jan Koen, schaatsen op de Nieuwe Vaart, veel buiten zijn, bij de boeren in de hooiberg spelen! Ik hoop dat de jeugd, jullie lezers, de  ouders, deze aangereikte handschoen aannemen! Vast wel.

Jona van der Meer