Koen kandidaat voor de Adviesraad stelt zich voor

Mijn naam is Koen Quint en woon sinds 2019 samen met mijn vrouw en drie kinderen in het prachtige Stompwijk. In het dagelijks leven werk ik als dermatoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum en de Roosevelt kliniek in Leiden, maar in mijn vrije tijd ben ik graag buiten bezig. Zo vul ik mijn tijd graag in met het verzorgen van beesten, tuinieren, vogelen en varen. Hoewel wij nog niet zo lang in Stompwijk wonen voelden wij ons snel welkom.

Zo hebben de kinderen het erg naar hun zin op school en de voetbalvereniging. Stompwijk is voor ons een oase van rust binnen de drukke randstad. Ik zou mij dan ook graag willen inzetten voor het belang van Stompwijk binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Belangrijke speerpunten voor Stompwijk vind ik het behoud van het groene karakter en de bescherming van het agrarische landschap, maar ook het behoud van faciliteiten binnen het dorp (zoals een kapper, restaurant en school) zodat ook de generaties na ons kunnen genieten van de geborgenheid van Stompwijk. Voor dat laatste punt is spoedige uitbreiding van de dorpskern wenselijk, waarbij er betaalbare woningen voor starters komen om zo Stompwijk ook voor jonge gezinnen aantrekkelijk te houden en de continuïteit van het dorp te garanderen.

Daarnaast liggen er ook verschillende kansen voor Stompwijk in reeds lopende projecten om de leefbaarheid in Stompwijk te optimaliseren, zoals de verbreding van de A4 of het aanleggen van glasvezelkabel in de buitengebieden. Al met al zal ik graag willen toetreden tot de adviesraad en mij willen inzetten voor het belang van Stompwijk.