Eindelijk na veel te lang wachten, mogen we weer!

De laatste rally die we hebben gereden was eind juni 2021, de Breslaurallye in Polen. Met een mooie 3e plek stond ons team op het podium.

Voor 2022 moesten we de keuze maken tussen Le Dakar in Saoudi Arabië of de Africa Eco Race in Afrika (de traditionele Dakar) met de finish in Dakar, Senegal. De keuze viel op Afrika. Door de omikronvariant wed deze rally gecanceld. En nu… verwerken, resetten en schakelen.

Als je het podium pakt, word je voor elke internationale rally uitgenodigd, dus moesten we kiezen. Het werd de Fenix Rally in Tunesië.

Vorige week dinsdag  zijn de servicetruck “Brutus” en de aanhanger met daarop de rallytruck vanuit Stompwijk vertrokken om via Genua Italië naar Tunis in Tunesië over te varen. De rest van het team vloog op donderdag vanaf Brussel naar Tunis waar het hele team weer compleet was. Deze keer met wel 10 man! Drie in de Rallytruck (Aad, Michel en Marco), vijf in de assistentie (Arie, Rob, Bart, Rachel en Richard) en twee teamleden (Rob en Matthieu) die het social media gaan regelen en voor Ziggo de bivak interviews gaan maken.

Foto: RBI Media

Na de administratieve en technische keuringen op vrijdag, konden we op zondag, na een officiële showstart in Tunis met diverse hoogwaardigheidsbekleders van de overheid, eindelijk weer eens echt  gaan racen. Met totaal 7 etappes door de woestijn van Tunesië waarvan maar liefst 4 serieuze duinetappes, wordt dit een serieuze zware rally.

Aad van Velsen (coureur) wil er alles aan doen om ook hier het podium te pakken! “De truck is goed en snel, het team is super en ik voel me goed, dus waarom niet” aldus Aad.

Inmiddels is de rally 3 etappes verder. Helaas hebben Aad, Michel en Marco tijdens de eerste etappe te kampen gehad met technische problemen. Op de verbinding hebben zij dit kunnen verhelpen, maar tijdens de verbinding deed zich het volgende probleem zich voor en achtten zij het niet verstandig om de 2e etappe te starten. Het assistentie team heeft de rallycrew opgehaald.

In de nacht van zondag op maandag hebben de monteurs het euvel gerepareerd en kon de truck vandaag (maandag) gelukkig gewoon weer starten en hebben zij etappe 3 voltooid. Het zal nog een hele toer gaan worden om inderdaad het podium te bereiken, maar de mannen zijn zeer gemotiveerd en de focus ligt nog steeds op een podiumplek!

Iedereen kan het team volgen op Facebook,Instagram, YouTube en onze vernieuwde website www.vanvelsenrallysport.nl.

Op zondag 20 maart zal het team weer terugkeren in Stompwijk. Michel en Bart komen een paar dagen later thuis met de trucks.

In april of mei zal ook Ziggo de rally op tv uitzenden. Als de datum(s) bekend zijn, wort dat zo snel mogelijk bekend gemaakt.