VrouwActief ….. maart

Afgelopen dinsdag 8 maart konden we eindelijk weer eens in de Bles bij elkaar komen, voor het eerst onder beheer van Reno Hilgersom en Jim v.d. Bogaart.  Het was direct de vuurdoop, want deze avond stond er een workshop bloemschikken op de planning. Ingrid Verboon van Bloemsierkunst de Passie had haar bestelauto volgeladen met kronkeltakken, bakken en bolletjes. Toen dit allemaal uitgeladen was, lag de vloer in de grote zaal vol. Op de tafels stond keurig voor iedereen een basisvorm waar we mee aan de slag konden.

Maar liefst 50 aanmeldingen waren er voor deze avond, alle leden waren blij dat er weer eens wat georganiseerd kon worden zonder testen. We begonnen met de wilgentakken en wat waren ze “onwillig”, maar uiteindelijk had iedereen een mooie wilgenkrans gemaakt. Deze werden aan de basis vastgezet en na de koffie verder versierd met de bolletjes, de veren en andere opsmuk. Ieder op zijn manier, de ene heel wild, de andere keurig gevlochten, maar aan het eind van de avond ging iedereen tevreden naar huis met een vrolijk voorjaarsbloemstuk. Een aantal leden, die wel het bloemstuk wilden, maar door diverse oorzaken niet aanwezig konden zijn, kregen dit op woensdag alsnog thuis bezorgd. Mede dankzij Vlietwensen die ons een financiële ondersteuning gaf konden wij de prijs voor de workshop, ondanks de hoge prijs voor bloemen, laag houden. Ingrid en Maartje bedankt voor de begeleiding. Het was ouderwets gezellig, hopelijk kunnen we elkaar de avonden in april en mei blijven ontmoeten.

Op 12 april komt Aad Janson vertellen over de polder waarin wij wonen en op 11 mei komt Cees Juffermans langs om zijn ervaringen tijdens de Winterspelen en de Invictus Games met ons te delen. Het programma dat in het programmaboekje staat is een beetje aangepast, maar wel heel interessant. Dus hou de datums vrij.

Namens bestuur VrouwActief, Ria Luiten