Waanzinnige prestatie van Van Velsen Rally Sport in Tunesië!

In de tweede editie van de Fenix Rally in Tunesië stonden 154 deelnemende teams van verschillende nationaliteiten aan de start. Het deelnemersveld bestond uit motoren, SSV’s, auto’s en trucks.

Vanuit Nederland stonden in totaal 12 deelnemende teams aan de start: 1 motor, 1 SSV, 7 auto’s en 3 trucks.

De woestijnrally is verreden in de Sahara op verschillende snelle, technische ondergronden. Van gravel tot 30 meter hoge zandduinen.

Na een moeilijke start in het begin van de week bij Van Velsen Rally Sport vanwege een technische defect op de stage, keerde halverwege de week de medaille en zijn zij met hun inhaalrace vanaf de laatste plaats in het truckklassement begonnen.

Op woensdag tijdens de zandstorm in de woestijn, werd de eerste van in totaal drie stages gewonnen.

Zaterdag werd de laatste van de zeven stages uiteindelijk in de laatste kilometers met een tweede positie voltooid. In het truckklassement is Aad van Velsen met zijn team als 2e geëindigd, het beste resultaat ooit voor dit team! De eerste plaats is voor William van Groningen, team Dessert Warriors.

Binnen enkele weken wordt een verslag van de woestijnrally uitgezonden op Ziggo Sport.

Voor juni staat de Breslau Rally in Polen op het programma. Het is echter nu onduidelijk of deze onder de huidige omstandigheden verreden gaat worden, aldus de organisator van RBI Sport.

Foto’s: Actiongraphers en RBI Media