Stompwiic aflevering 23

Eind maart 2022, dus de hoogste tijd voor de eerste Stompwiic van dit jaar met voor de laatste keer extra lustrum bladzijden. 4 Pagina’s vol met historische foto’s van o.a. Stompwijkse dames (het koor?) in Volendams kostuum, de familie van der Poel, de nozems van toen met o.a. Aad Koeleman, wat gebouwen waaronder het Gewaggie oftewel de Stompwijkse gevangenis (ja, hij was er echt), Zr. Magdalena met een groep schoolmeisjes op de kermis, nog een groep schoolmeisjes, de familie Boon en wat oude ansichtkaarten met Groet uit Stompwijk. Mochten er dames of meisjes opstaan die zichzelf of iemand herkennen, geef dit dan door aan redactie@oudstompwijk.nl of kijk op de beeldbank  www.oudstompwijk.nl en geef daar feedback.

Er staat een tweede deel in over het Panorama schilderdoek bij de Molenwei, over hoe en welke foto’s gebruikt zijn met het uiteindelijke resultaat.

Frans Jansen heeft een bijdrage geleverd onder de noemer Stompwijkse streektaal, dus kom maar op met die specifieke Stompwijkse woorden, want we kunnen dit altijd aanvullen. Knierp is volgens Frans zo’n echt Stompwijks woord, ik kende het niet, maar kom dan ook uit Leidschendam oorspronkelijk. In het kader van het Olympisch jaar mocht ik, dankzij zijn moeder Wil van Es, die met een fotoboek vol herinneringen langs kwam, een leuk stuk schrijven over de deelname van Martijn van Es aan de jeugd Olympische Spelen in Aosta, Italië in 1993. Je zal het maar meemaken als 15 jarig jochie!

De familie Oliehoek blijft boeien met deel 4 van de zeven generatie metselaars en belanden deze aflevering in Soeterwoude.

Verder nog wat mededelingen en opmerkingen die wij van jullie mochten ontvangen.

Helaas zijn wij genoodzaakt om de contributie dit jaar iets te verhogen, de kosten van het drukken zijn fors gestegen en de leden buiten Stompwijk gaan nog iets meer betalen voor de verzending omdat ook de postzegels flink duurder geworden zijn. Hopelijk kunnen en willen jullie ons toch blijven ondersteunen en kunnen wij doorgaan met Oud Stompwijk. Kosten donateurschap Stompwijk wordt € 15,= en buiten Stompwijk € 25,=. Bedrijven kunnen ons ondersteunen met een donateurschap vanaf € 50,= en wij zijn erg blij dat wij met deze bedrijven die jullie kunnen vinden op de laatste pagina van het boekje. Zonder jullie en hen zouden wij niet kunnen.

Zijn er nog mensen die leuke foto’s hebben van de kermis of trouwfoto’s van hun bruiloft nadat zij elkaar op de kermis hebben leren kennen, dan zouden wij die graag inscannen om te gebruiken tijdens de Landlevenfair. Er zijn zoveel stelletjes die elkaar daar hebben leren kennen dat dit ons een leuk item lijkt.

Geniet van alle verhalen, nieuwe leden zijn uiteraard welkom en verhalen ook.

Ria Luiten