Palmtakjes zijn gezegend

Pastoor Broeders

Afgelopen vrijdagavond zijn de palmtakjes door pastoor Broeders gezegend.

Tijdens de viering op zondagochtend zijn ze aan de Palmpasenstokken bevestigd en aan alle aanwezigen uitgedeeld. Heeft u nog geen takje en heeft u er wel belangstelling voor, laat het ons snel weten. Er zijn er nog een paar over, maar niet heel veel.

Palmpasenstokken

Palmpasenviering als vanouds feestelijk

Zondag 10 april was de viering van Palmpasen. Heel veel kinderen hadden een Palmpasenstok gemaakt. In een grote processie kwamen zij de stokken de kerk in brengen. Wat een feest om weer zoveel kinderen in de viering te zien. En wat waren de mensen blij die een Palmpasenstok ontvingen. Heel veel dank aan al degene die dit hebben mogelijk gemaakt.

Inhaalslag met Doopviering

In de coronatijd was het niet altijd mogelijk om doopvieringen te organiseren en natuurlijk al helemaal geen groot feest er omheen. Wij hebben gemerkt dat er hierdoor een inhaalslag nodig is. Dus zou je je kindje alsnog willen laten dopen, ook al is hij of zij al wat ouder? Geen probleem, jullie zijn van harte welkom! Wij gaan er een leuke viering van maken. Er is reeds een voorbereidingsavond gepland op maandag 16 mei om 20.00 uur in de pastorie. Aanmelden kan via het secretariaat, of via sintlaurentius@hotmail.com

Palmpaasviering zondag 10 april

Vele kinderen hebben vorige week donderdag een Palmpaasstok versierd en kwamen hiermee afgelopen zondag naar de Palmpaasviering. In een prachtige processie werden de stokken de kerk in gebracht. Wat altijd weer een gezellig en leuk gezicht is. In allerlei kleuren versierde stokken met de traditionele haantjes, pinda’s, rozijnen en heel wat lekkers eraan vastgemaakt. Tezamen met het koor was het een mooie viering. Na de kerk zijn alle Palmpaasstokken naar de mensen gebracht die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken, in welke vorm dan ook.

Onze speciale dank gaat wederom uit naar Nicolien van de hobbyclub die elk jaar weer klaar staat met alle knutselspullen en zorgt dat het versieren weer gesmeerd loopt. Ook evenveel dank aan AVS Stompwijk,  die weer een groot aantal kruizen heeft geleverd. TOP.

Werkgroep Eerste H. Communie

Ps. Volgend jaar willen we natuurlijk weer mooie Palmpaasstokken gaan maken. Dus als u een stok over heeft, dan kunt u deze bij de hobbyclub of bij de kerk inleveren, zodat wij deze opnieuw kunnen gebruiken.