Hoe krijg je een lintje-onderscheiding?

Dat is geen eenvoudige zaak, hier wordt een lange aanloop voor genomen, voordat deze kan worden opgespeld. Het begint als iemand in de omgeving van de kandidaat, officieel heet dat een potentieel gedecoreerde, bij de gemeente een aanvraag doet voor een lintje.

In Stompwijk hebben we de verkorte route. Je hoeft maar iemand te zien en dan aan een voordracht te denken. Dit heeft geleid tot een mooie Stompwijkse onderscheidingen met een knipoog naar het lintje, maar zeker ook de moeite waard. De hele maatschappij draait op vrijwilligers, we kunnen niet zonder of dit nu de kerk, sportvereniging, onze eigen Dorpsketting of de school is. Overal is altijd wel assistentie gewenst, anders zou het lidmaatschap van een club ook onbetaalbaar worden. Een ieder die in de Dorpsketting genoemd wordt, is bij deze van harte uitgenodigd om op Koningsdag om 15.00 uur naar het Dorpspunt te komen, u krijgt dan uw onderscheiding uitgereikt en u krijgt hiermee de eeuwige roem van het hele dorp.

Mocht u nu een écht lintje hebben ontvangen dan bent u helemaal van harte welkom. Welkom is in ieder geval iedereen en ook hier natuurlijk de vele vrijwilligers die een dergelijke dag met elkaar kunnen draaien.

Petra