Gedecoreerde Theo van Leeuwen

Theo van Leeuwen gedecoreerd als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De koning blijkt te hebben begrepen, dat ook mensen zoals Theo het verdienen om in het zonnetje te worden gezet en als blijk daarvan werd hem op 26 april door de burgemeester van Zoeterwoude Fred van Trigt de versierselen opgespeld die behoren bij de Ridderorde.

Opsomming van zijn functies door de jaren heen:

Voorzitter van de WLTO afdeling van 1990 tot 2002,

Voorzitter van ANV (Agrarische Natuur Vereniging) Wijk en Wouden van 2000 tot 2015.

Voorzitter van de Coöperatie De Groene Klaver van 2015 tot heden

Bestuurslid van Stichting Land van Wijk en Wouden van 2004 tot 2020

Voorzitter van Lokale Actiegroep Leader Holland Rijnland van 2010 tot heden

Trainer van schaatsgroep Top Team Theo (marathon recreanten) op de Uithof van 1995 tot 2019

Agrarisch expert binnen PUM met uitzending naar Marokko, Syrië en Indonesië. Organisator van 10 x Zuivelcross en Park- en Poldertocht van 1990 tot 1999

Initiatiefnemer/organisator NOMA-tocht voor de NOMA-Stichting 2008 tot 2010

Vrijwilliger bij Kaasboerderij de Vierhuizen voor de weidevogelbescherming, onderhoud boerenlandpaden, biodiversiteitsverhoging op het erf etc.

Binnen al deze opgesomde functies zijn door Theo veel projecten opgestart en/of ondersteund, zoals:

Lid van Actiegroep Grote Polder/Groene Hart voor het beschermen (geen woningbouw door Leiden) van de agrarische bestemming van de Grote Polder.

Inspirator achter het project Vooruitboeren, om de mogelijkheid te onderzoeken van het gezamenlijk omschakelen naar biologische landbouw in het Land van Wijk en Wouden.

Initiatiefnemer voor het aanleggen van boerenlandpaden door het Land van Wijk en Wouden.

Als voorzitter van de Leadergroep zijn er vele projecten ondersteund die bijdragen om te komen tot  een duurzame toekomst op het platteland binnen het gebied van Holland Rijnland.

Ter informatie: NOMA is een vaak dodelijke en helaas veel voorkomende infectieziekte in Afrika, die het gelaat van de overlevenden verminken. Teams van plastisch chirurgen uit Nederland gaan regelmatig periodes naar die gebieden, waar ze de patiënten door operaties weer een menswaardiger bestaan kunnen bezorgen.