Koningsdagverslag

Na twee jaar voor de geraniums naar de tv gekeken te hebben was het nu weer tijd om de vlaggen te luchten en de oranje kleding weer uit de kast te halen. Hoe zag dit eruit in Stompwijk.

Natuurlijk de aubade door Fanfare Juliana, of in ieder geval een belangrijk deel hiervan. Piet Noordzij, onze nationale veiligheidsprijs winnende man, hees de vlag van Nederland en Stompwijk in top. Een optreden van zanggroep J.O.Y.

En verder de vrijmarkt, natuurlijk de versierde fietsen, eens in je jeugd moét je hieraan meegedaan hebben. De eerste prijs ging naar Tymen Loomans, de tweede naar zijn broertje Wouter.  Eerlijk is eerlijk, vader Rogier heeft met zijn bouwtechnische kennis een beetje aan meegeholpen maar dan kan je ook voor de dag komen. Sven Mourits had de derde prijs.

Dan het stoeptekenen mede onder jurering van Ria Luiten en ook hier ondersteuning door een juryteam met kennis van zaken bestaande uit Jailey, Maud, Danique.. De eerste prijs ging naar de Saar en Louise de Vrij, de tweede prijs is vlgs. mij onbekend gebleven en de 3e prijs was opnieuw voor Sven.

Heel Stompwijk bakt: de eerste prijs ging naar Angelique van Marwijk met een prachtig rood-wit-blauwe taart en de 2e, vooral zo lekker zoet, met liefde gevuld met room en lekker veel ging naar de fam. Van Boheemen. Ja en daar viel wel wat te vieren met een oma die benoemd is in de orde van Oranje Nassau. Een eervolle vermelding voor Kim Kerkvliet, die cup cakes waren ook onweerstaanbaar lekker. Goede zaken gedaan op de vrijmarkt, eiersalade en kruidenboter uitverkocht.

Het schminkteam heeft weer vele mooie gezichtjes geschminkt, waardoor de toch al vrolijke gezichtjes nog vrolijker werden.

’s Middags was het showtime met in de jury Naïf, Lewis, Jailey, Melis, Zoé en Laura. Er werd warm gedanst op de Snollebollekes (van links… naar rechts…), mooie liedjes ten gehore gebracht zoals: Worden wat je wilt, onder gitaarbegeleiding door Cees Juffermans. Saar (10) en Louise (8) de Vrij en Kiki Mau-Asam (4) waren de terechte winnaars, zo lief en aandoenlijk. Iedereen heeft weer een beetje podium ervaring op kunnen doen.

Dan uitreiking van de Stompwijkse onderscheidingen door onze nachtburgemeester Marcel Zuidgeest, die daarvoor net zo makkelijk, zijn woordje deed bij Midvliet radio. Terecht werden allerlei vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Het zou mij niet verbazen als volgend jaar een aantal koorleden op het podium een solo geven.

Muzikaal werd de gehele dag ondersteund door Belt Music en dat is een feestje en de afsluiting met Quintet Tarantuno werd ook enorm gewaardeerd. De zon vierde ’s middags ook feest en dat hadden we nodig om op temperatuur te blijven.

Geen feest zonder sponsors, dus onze dank gaat uit naar Vlietwensen, Van Ravesteynfonds, Coop, Eetcafé De Hoge Brug, Harddraverijvereniging Nooit Gedacht voor het lenen van de vlaggenmasten, Van der Krogt BV, AvS, P. van Leeuwen & Zonen, Demi v. Boheemen, Luiten Food, Pdro voor tent, tafels en banken en het Dorpspunt.

Natuurlijk ook de vele vrijwilligers die en vooral koffie geschonken en biertjes getapt hebben.  Zoals altijd, samen sterk.

Petra Oliehoek– van Es

Nog meer nagenieten kijk:

https://www.midvliet.nl/televisie/uitzending-gemist-televisie/video/2046-stompwijk-koningsdag