Stompwijkse Koningsdag weer op de kaart

Amper 2 weken geleden bij het maken van de Dorpsketting, constateerde de redactie dat er helemaal niets gemeld werd over Koningsdag. Vorig jaar stonden tribute-Beatles nog op het dak te spelen van de Bles in een life-uitzending.

Een rondje bellen leverde 0 activiteiten in Stompwijk op.  E.e.a. meegenomen in de Dorpspunt-vergadering en iedereen vond eigenlijk dat er wel wat gedaan moest worden. 

Wat doorpratend over de functie van het Dorpspunt, de openbare centrale plek voor alle sociaal-culturele-recreatieve activiteiten, is Koningsdag bij uitstek een publieke aangelegenheid voor het Dorpspunt. Met dit uitgangspunt in gedachten werd in een enkele dagen een programma in elkaar gezet.

Voor elk wat wils! ‘s morgens de kleine kinderen, ‘s middags de wat groteren en tegen “Biertijd” voor  iedereen.  In ieder geval eindigen met een gezellige band. 

Financiering is een probleem en risico als je op zo’n korte tijd iets neer wil zetten.  De Tarantuno’s waren gelukkig beschikbaar. Dat betekent tevens je indekken voor slecht weer, zorgen voor een muziekinstallatie en partytenten met tafels en banken. 

Alles in één dag geregeld, inclusief aanvragen bij Vlietwensen en van Ravestein fonds voor subsidies.  Daarnaast was een aantal Stompwijkse bedrijven direct bereid mee te sponsoren. 

Voor elk programmaonderdeel werd een ‘trekker’ gevraagd en  ook dat liep uit zichzelf op rolletjes. Dan het grote onbekende: Hoeveel drank van wat is nodig. Geen ervaring en maar hopen dat het goed uitpakt.  Programma klaar, inkopen gedaan en gaan met die banaan.

De dag breekt aan en alles valt samen. Het wordt fantastisch.  Wat een helpende handen en wat had iedereen er zin in. Het leek wel een menselijke “koeiendans”, blij dat het weer mag. 

Dat er logistiek gezien wat problemen ontstonden was onvermijdelijk. Hoe ze opgelost werden was echt Stompwijks. 

Iedereen heel erg bedankt voor  alles wat er gedaan is en hoe er geholpen is. 

Volgend jaar gaan we zeker hiermee door. Koningsdag staat wat het Dorpspunt betreft gewoon weer op de kaart!

Leo Oliehoek, namens bestuur Dorpspunt