Gemeente Nieuwsflits

Groene stroom uit Stompwijk

Op de wagenschuur van Hotelboerderij Akkerlust in Stompwijk zijn half maart 162 zonnepanelen geplaatst. Afgelopen vrijdag werd de ingebruikname officieel gevierd door de provincie Zuid-Holland, gemeente Leidschendam-Voorburg en energiecoöperatie Zon op LV. Dit is het tweede succesvolle zonnestroomproject van het bewonersinitiatief Zon op LV. En wij hopen natuurlijk dat er nog vele volgen!

Start inrichting Vlietweg 16-17 Overgoo 

Het kantoor op Vlietweg 16-17 op bedrijventerrein Overgoo wordt ingericht voor langdurige tijdelijke huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen. 

Binnenkijken bij een gastgezin

Veel Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in gastgezinnen. Onder meer door de Voorburgse Daniella van Bergen, die samen met haar gezin besloot om de 35-jarige Viktoria Gopko onderdak te bieden.  

Ontmoetingsbijeenkomst gastgezinnen 

Op 9 mei is er een ontmoetingsbijeenkomst voor gastgezinnen die vluchtelingen uit Oekraïne onderdak bieden. Bent u gastgezin, maar heeft u nog geen uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomst? Mail dan naar oekraine@lv.nl, dan sturen wij de uitnodiging.

Inloopbijeenkomst herinrichting Doctor van Noortstraat

Op donderdag 12 mei is er van 19:00 tot 21:00 uur in Het Dorpspunt een inloopbijeenkomst over de herinrichting van de Doctor van Noortstraat. U bent van harte welkom. We vertellen over de ontvangen reacties op de inrichtingsvarianten en de voorkeursvariant, het voorlopig ontwerp, de wensenkaart, waaronder de inrichting van het kerkplein en omgeving, het rioleringsplan en de planning. Ook geven we een update over de Veenpoldersweg. 

Voorkom stress, wees op tijd

Heeft u een nieuw paspoort, rijbewijs of ID-kaart nodig? Maak op tijd een afspraak om een nieuwe aan te vragen. Als u dat ongeveer 1,5 maand van tevoren doet, dan kunnen we u op tijd helpen. Dat scheelt een hoop (vakantie)stress. 

Fietsroute langs bijzondere waterpunten

Wist u dat in onze gemeente boven én onder de grond van alles met water gebeurt? Ontdek het op de fiets (of te voet) via de ‘Volg de waterketen L-V’-route. De route is circa 23 km lang en brengt u langs een aantal watervriendelijke plekken en waterpunten in onze gemeente.

Helpen maakt happy!

Heeft u al eens gedacht aan vrijwilligerswerk in de (ouderen)zorg? Bijvoorbeeld als gastheer of -vrouw, als maatje, in de (binnen)tuinen of als ondersteuner bij culinaire, muzikale of creatieve activiteiten? Kijk voor de mogelijkheden op www.wzh.nl/vrijwilligers en www.werkenbijflorence.nl. 

Zin in een gezellige ontmoeting? 

Laat uw tosti-ijzer repareren of meld uzelf aan als vrijwilliger voor het repair café. Of kijk op www.sociaalservicepunt.nl voor andere activiteiten op het gebied van geldzaken, gezondheid, opvoeding, sociale contacten en (mantel)zorg.