Vlietnieuws

Jeugdcircus komt naar Stompwijk

Tussen 25 juni en 3 juli is jeugdcircus Miloco in Stompwijk voor een reeks voorstellingen in het kader van het 20-jarig jubileum van het circus. Men staat op een terrein tussen de N206 (weg Leiden – Zoetermeer) en Ondermeerweg 2, vlak bij de rotonde Meerlaan/N206/Ondermeerweg. Normaliter is het circus in Leiden ‘thuis’.

Bus 47 mogelijk naar Leidschendam-Zuid en Stompwijk

Woej is bereid bus 47 die nu rijdt tussen Dienstencentrum Duivenvoorde Leidschendam en De Star Leidschendam, door de trekken naar de rest van Leidschendam-Zuid en/of Stompwijk. Daar moet dan wel vraag naar zijn vanuit de inwoners aldaar. Inmiddels is daartoe een verkenning gestart. Daarnaast moet ook de MRDH, concessieverlener openbaar vervoer, nog akkoord gaan. Deze zomer zou en en ander duidelijk moeten zijn. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen de gemeenteraad bericht. In de gemeenteraad is de roep om openbaar vervoer voor Leidschendam-Zuid en Stompwijk groot. Bus 47 is maatwerkvervoer: om van bus 47 gebruik te kunnen maken moet men lid zijn van de Vrijwillige Vervoersdienst Woej. Dit kost € 22,50 per jaar. Een enkele reis met bus 47 kost € 1,-. De bus rijdt zes ritten per dag, maandag tot en met vrijdag.

Camerawagens door de straten

Tussen 1 en 10 juni zullen er twee camerawagens van Cyclomedia door de gemeente rijden om 360 graden panoramafoto’s te maken van de openbare ruimte. De gemeente heeft daar toestemming voor gegeven. De gemeente gebruikt de opnamen zelf, bijvoorbeeld voor ruimtelijke ontwikkelingen. Voordat Cyclomedia de opnamen aan de gemeente levert worden personen en kentekens van auto’s onherkenbaar gemaakt. Het bedrijf zegt zich ook overigens aan de privacywetgeving te houden.