Eerste onderlinge wedstrijd van de Blesruitermenners gelijk heel bijzondere

Bijzonder om een aantal redenen, het was ‘korte broeken’ weer dus warm voor de tijd van het jaar, ten tweede door de dressuur jury en de pittige vaardigheid en ten slotte en dat was positief het aantal nieuwe menleden.

Zaterdagmiddag werd de dressuurring en het vaardigheidsparcours uitgezet op het vertrouwde landje aan de Huyssitterweg/veenpoldersweg en konden de deelnemers het vaardigheidsparcours verkennen. Zondagmorgen startten we met een stralend zonnetje met een zeer aangenaam temperatuurtje, prima ingrediënten voor een mooie wedstrijddag.

Voor de mencommissie was het een hele opgaaf geweest om een Dressuur jury te vinden, zeker als je niet steeds op de zelfde bekende jury’s een beroep wilt doen. Tenslotte werd in Noord-Holland  een jury gevonden.

Deze, zo bleek bij de uitslagen, hield zich strikt aan de KNHS jureringsregels en dat was duidelijk zichtbaar in de punten. Niks een beetje gevoel voor een onderlinge wedstrijd, ‘fout is fout en goed is goed’.

Toch was het wel eens goed om te kijken waar je op officieel wedstrijdniveau staat en had iedereen vrede met de aanzienlijk lagere punten dan die ze gewend waren.

Bij de vaardigheid was de tijd te scherp gesteld zodat niemand binnen de tijd finishte, mede door een aantal korte wendingen in het parcours lukte het ook vrijwel niemand om alle ballen te laten liggen.

Een veel gezegde is, als je gaat mennen kom je in de paardensport van ‘de hel in de hemel’, dat is natuurlijk overdreven maar de mensport staat toch bekend om zijn gemoedelijkheid en niet te moeilijk doen.

Bij de prijsuitreiking kon dus gewoon gelachen en borrel genomen worden.

De eerste en tweede prijswinnaars waren per klasse:

Dressuur

Enkelspan pony       1e Purdy van der Salm 2e Willie v/d Mespel

Enkelspan paard      1e Karin Bakker          2e Kitty Smits Roeling

Tweespan pony       1e Lindsay Landman    2e Jos Stuifzand

Vaardigheid

Enkelspan pony       1e  Ab Spaan          2e Martine v/d Helm

Enkelspan paard      1e Iris Flaton            2e Kitty Smits Roeling

Voor de volledige uitslag kijk op www.blesruiters.nl

Ab