Eerste aansluiting op glasvezel in Leidschendam

De eerste inwoner in Leidschendam kan gebruikmaken van het supersnelle glasvezel om te bellen en gebruik te maken van internet en televisie. Wethouder Jan-Willem Rouwendal (Openbare Ruimte): “Fijn dat de eerste bewoners in Leidschendam nu daadwerkelijk gebruik kunnen maken van het snelle glasvezel. Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen en digitaal bereikbaar is.” Het bedrijf Open Dutch Fiber legt het glasvezelnetwerk in Leidschendam aan.

Belang snel internet

De digitalisering verandert onze economie en samenleving in een rap tempo. Snel internet is een vereiste voor inwoners en ondernemers om mee te kunnen doen. Ook dienstverlening en zorg voor inwoners en ondernemers gebeurt steeds meer digitaal en is daarbij afhankelijk van betrouwbare en snelle internetverbindingen.

Glasvezelnetwerk

De gemeente werkt mee aan de aanleg van een glasvezelnetwerk zodat iedereen digitaal, nu en in de toekomst, goed bereikbaar is. Dit biedt inwoners, ondernemers en organisaties een extra manier om snel te kunnen internetten, televisie te kijken en te bellen, naast de bestaande manieren. Glasvezel is krachtig internet waarbij hoge snelheden kunnen worden bereikt en data via vezels van glas worden verzonden.

In meerdere wijken van Leidschendam en Voorburg is het glasvezelnetwerk al aangelegd. Het bedrijf Open Dutch Fiber verwacht nog tot het najaar van 2023 bezig te zijn om het netwerk in heel Leidschendam en Voorburg aan te leggen. Hiernaast is de gemeente nog in gesprek met marktpartijen om glasvezel ook in het buitengebied aan te leggen.

Informatie over het glasvezelnetwerk in Leidschendam-Voorburg:

www.lv.nl/glasvezel, via 070 300 8202 of pers@lv.nl