Toerclub Stompwijk

Verslag toerclub C1

De zon stond lachend aan de lucht en de fietsers lachend aan de start. Onze groep van 8 ging opnieuw zonder onze vaste captains op pad. De nodige hulpmiddelen zouden de rit moeten ondersteunen, maar dat was toch wat twijfelachtig. We zoefden door de polders richting Bentwoud, altijd mooi.

Via Boskoop (bestaat 800 jaar, en dat laten ze bijna huis aan huis met vlaggen weten) richting Gouda, deze stad is ook al 750 jaar oud. Hier sieren de kazen aan slingers boven de winkelstraten. In Gouda splitste de groep zich bijna, een op de hoge dijk en de anderen onder de dijk.  Toen we elkaar bijna uit het oog verloren hebben we de fietsen een trap opgeduwd en was de club weer compleet. Het werd een beetje recht toe, recht aan route, maar dat mocht de pret niet drukken. Koffie bij de burg in Haastrecht.

De terugweg wilden we de Reeuwijkse plassen nemen, die hebben we gemist, wel een mooi polderpad, waardoor we mogelijk de richtingaanwijzingen gemist hebben. Helaas een erg kort pad, waardoor we in een woonwijk terecht kwamen. Terug naar de dijk en via Moordrecht, Moerkapelle op huis aan.  Fijn voor Aad en Annie om te weten dat ze gemist worden. 66 Km op mijn teller, ik lees dat Jan bijna 2400 calorieën verbruikt heeft en ik met mijn e-bike NUL.

Petra