Jelsie twee keer bij jeugd-NK

De afgelopen weekenden waren er twee Nederlandse kampioenschappen voor de zwemjeugd. Vorige week was het reguliere NK en afgelopen weekend het NK sprint.

Jelsie is afgelopen periode sterk gehinderd door slepende blessures waardoor ze niet meer op het hoogste niveau kan presteren. I.v.m. de blessures richt Jelsie zich alleen nog maar op de korte nummers (50 en 100 meter). Terwijl haar eerste NK-medailles ooit werden behaald op de langere nummers (vanaf 100-400 meter).

In het eerste weekend in Amersfoort is Jelsie gestart op de 50 en 100 meter vrije slag en 50 en 100 meter rugslag. Dat leverde haar nog een mooie bronzen medaille op, op de 50 meter rugslag. Op de 100m werd ze 4de. Op de 50m vrije slag werd ze 5e maar het verschil met nummer 1 was heel klein (0,14sec). De dames waren dus erg aan elkaar gewaagd. En op de 100m tikte ze als 4e aan.

Afgelopen weekend was het NK sprint in Rotterdam. Wel prettig dat dit toernooi dichtbij was. Op zaterdagochtend moest Jelsie zich plaatsen op de 50 meter vrije slag en 50 meter rugslag voor de finales die in de middag werden gezwommen. Jelsie plaatste zich met een 2e en 5e tijd voor de finales. Ze had dus mooie vooruitzichten op de medailles. Hoewel ze maar 1 respectievelijk 2 honderdste langzamer was in de ochtend, verliepen haar races allesbehalve vlekkeloos (alleen de echte kenners zouden dit zien). Uiteindelijk leverde dit een vierde en vijfde plek op en greep ze dus net naast de medailles.

Volgend jaar gaat Jelsie in Rotterdam studeren. Dan zal het een uitdaging worden om haar opleiding te combineren met topsport. We zullen gaan zien wat het gaat worden. Maar stiekem hoop ik dat ik de lezers van de Dorpsketting volgend jaar mag trakteren op mooie zwemverhalen.