Marathonschaatsen

Na het verloren seizoen 2020/2021 staan de mannen en vrouwen van de lange adem te popelen om hun krachten met elkaar te meten. Zaterdag 23 oktober op de Amsterdamse Jaap Eden baan is de eerste wedstrijd van het seizoen 2021/2022.

Voor de competitie staan 14 cup wedstrijden, 4 wedstrijden voor de Trichitol vierdaagse, 6 Grand Prix wedstrijden op natuurijs in Oostenrijk en Zweden plus de Nederlandse Kampioenschappen op kunst en natuurijs op het programma. Er zijn vier categorieën nl. Heren Topdivisie, Dames Topdivisie, Dames Beloften en Heren Beloften. 50 Heren Top, 72 Dames Top, 96 Heren B en 72 Dames B staan op de startlijsten.

Ook GroeneHartSport gaat dit seizoen weer van start met 4 B rijders nl. Douwe Boonstra, Rienk Engele, Richard van Schie en nieuwkomer Leon Wenteler. Tevens rijden 6 rijders bij de nieuwe ploeg van Sportchalet Viehhofen bij de Topdivisie. Deze rijden onder de paraplu van GroeneHartSport met als sponsor Sportchalet Viehhofen. Ook de  nieuwe voorzitter van de Stompwijkse IJsclub Christiaan Hoekstra komt uit voor deze top ploeg. Bestaande uit: Tom den Heijer, Timo Verkaik, Niels Overvoorde, Mark Middelkoop, Wabe de Rooij en Christiaan Hoekstra. Dit alles onder de bezielende leiding van coach/trainer Kurt Wubben en Linda Bouwens met als team manager Jan Dirk Corts.

Start van de wedstrijden zaterdag 23 oktober beloften dames om 18.10 uur, Dames Top om 19.00uur, Heren Top om 20.15 uur en Beloften heren om 21.45.

Aad de Haas