Leden adviesraad

 

Ik ben Tini Lansbergen– van den Akker  

Mijn hele leven lang woon ik al op de Oostvlietweg. Ik ben getrouwd met Willem en samen hebben wij twee geweldige zoons en lieve schoondochters. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als neuromusculair therapeut in mijn praktijk aan huis. Ik behandel mensen met klachten aan het bewegingsapparaat maar ook sportblessures, hoofdpijnen, rugklachten etc.  Daarnaast ben ik voorzitter van de beroepsvereniging NMTN (Neuromus-culaire Therapeuten Nederland) en sinds januari begonnen met een 2-jarige opleiding binnen mijn vakgebied.  In mijn vrije tijd fiets ik regelmatig een rondje op de racefiets of mountainbike en ga ik graag skiën. Daarnaast ben ik gek op koken, bakken en knutselen met stof of metaal. 

Waarom ik in de adviesraad van Stompwijk wil  ?  Ik denk dat het belangrijk is voor het dorp en buitengebieden dat het gehoord wordt door de gemeente. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen! Mijn voornaamste doelen zijn om het dorp leefbaar te houden, dat er genoeg ruimte is voor sociale activiteiten en sport voor jong en oud en veiligheid in het verkeer. Het lijkt mij dan ook zeer waardevol om met verschillende mensen hierover in gesprek te gaan, om te praten over zaken die spelen in het dorp, en dit te verwoorden naar de gemeente. Daarom denk ik een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de adviesraad van Stompwijk!

groeten Tini       

 

Ik ben Suzanne Huisman

Dochter van Jaap en Ludy Huisman en ik ben 45 jaar. Ik ben getrouwd met Jan en wij hebben samen twee kinderen Naomi en Quinty. Wij wonen sinds 3 jaar langs de Oostvlietweg. Zelf ben ik geboren langs de Vliet en heb er altijd met veel plezier gewoond. Na een paar jaar in Leidschendam en Pijnacker te hebben gewoond ben ik weer naar mijn oude stek terugverhuisd. Heerlijk om hier weer te mogen wonen, in dit mooie gebied!  In het dagelijks leven ben ik naast echtgenote en moeder een bezig bij. Voor Frans Roos regel ik al enkele jaren, als ZZP-er, de online veilingen bij BVA Auctions en regel ik voor Roosafvalcontainers.nl de facturatie. Tevens doe ik allerlei hand en spandiensten voor Linda Roos bij Roosspringkussens.nl. Samen met mijn vriendin Bianca heb ik een dameskledingwinkel, te weten Lucky B&S. Ook ben ik VVE-beheerder voor 10 panden in Den Haag aan de Westvlietweg. Naast deze werkzaamheden heb ik zeker nog tijd over om mij te verdiepen in de onderwerpen die spelen in de adviesraad.   Na mijn opleiding technische bedrijfskunde aan de TH-Rijswijk ben ik werkzaam geweest als beheerder voor een Duitse investeerder (CGI). Door het werk wat ik nu doe en wat ik in het verleden heb gedaan denk ik dat ik een goede aanvulling ben voor de Adviesraad. Ik heb een brede interesse en kennis op veel vlakken.

Ik ben zelf ook regelmatig in Stompwijk te vinden. Mijn dochter Quinty handbalt al een aantal jaar bij Stompwijk ’92, diverse familieleden wonen ook in en rond Stompwijk en mijn dochter Naomi heeft een aantal verzorgpony’s in Leidschendam en Stompwijk. Daarnaast participeer ik nu 2 jaar in de werkgroep glasvezel buitengebied. Ik vind het belangrijk dat Stompwijk en het buitengebied ook digitaal goed bereikbaar blijven. Vele van ons hebben de afgelopen tijd ervaren, met het thuiswerken, dat bereikbaarheid erg belangrijk is. En in de toekomst nog veel belangrijker wordt.

Tot slot maak ik mij zorgen over het aantal woningen voor starters en doorstromers in Stompwijk. Ik wil graag met de gemeente in overleg om daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen.

Groeten Suzanne   

Ik ben Bert Wolterbeek,

66 jaar, dit jaar met pensioen, tijd genoeg dus binnenkort…geboren in Boven-Hardinxveld (klein dorpje, nu onderdeel van Hardinxveld-Giessendam, lijkt Stompwijk wel), en ik zit nu zo’n 26 jaar met veel plezier in Stompwijk (nog nooit zolang ergens gewoond), werk aan de TU Delft, en woon aan de Westeinderweg. Leek wel of ik thuiskwam toen ik indertijd in Stompwijk kwam, iedereen kent iedereen (en iedereen heeft het over iedereen haha), heb de Boven-Hardinxveldse Asafoetida (heette daar de Kameleon) helpen oprichten en jaren in dat bestuur gezeten (gespreksstof zat dus hier), van alles dus ook in Stompwijk, jurylid van de carnavalsoptocht, toneelstukken van de Blesruiters, in Leo’s “klankbordgroepje” in verband met Stexit, nu al weer wat jaartjes voorzitter van het bestuur van de Stichting Dorpshuis (Dorpspunt) en dan nu de Adviesraad?  Ja, heel wat te beleven met Stompwijk, wie wij zijn, wat we willen blijven, wat we gezamenlijk belangrijk vinden, sociaal, cultureel, onze waarden, wonen, infrastructuur…..waarin we niet alleen heel goed met de gemeente Leidschendam-Voorburg in gesprek moeten zijn en blijven, maar ook met onszelf: ik vind het dus heel belangrijk dat de Adviesraad iedereen bereikt in Stompwijk, het is tenslotte een clubje in- en voor Stompwijk! Zien wat dit kan gaan worden!

groeten  Bert     

 

Ik ben Maarten van der Meer

 Even kort over mezelf voor degene die me niet kennen: Inmiddels ben ik 43 jaar, getrouwd met Mariska en samen hebben we 3 kids; Sem van 8, Sanne van 6 en Sophie van 3. We zijn woonachtig in de gezellige Van Merodestraat. Als geboren en getogen Stompwijker gaat het dorp me aan het hart.

Veel vrijwilligerstaken heb ik mogen vervullen de afgelopen jaren en dan voornamelijk bij Stompwijk ‘92. Ik ben een jaar of 20 lid geweest van de sponsorcommissie waarvan de laatste 10 jaar als voorzitter. Mooie doelen hebben we gesteld en veel hebben we met elkaar bereikt. Ik ben met name trots op de realisatie van de nieuwe tenues en het vernieuwde sponsorbeleid hierachter. Het geeft een heel nieuwe en mooie uitstraling van de club.

In 2020 heb ik samen met een aantal andere Stompwijkers een groep gevormd die de “Snippergroen kwestie” bij de gemeente aan de kaak heeft gesteld. We hebben mooie gesprekken gevoerd en hebben veel voor Stompwijk bereikt! Ook samen met de Adviesraad hebben we veel gesprekken gevoerd en plannen gemaakt. Nu is het aan de gemeente om door te pakken.

Sinds 2021 zijn we voor Stompwijkers een mooi moestuinenproject gestart aan de Dr. Van Noortstraat. Het geeft veel voldoening om hier met elkaar te kunnen tuinieren.

Het is nu tijd geworden om me eens nuttig te maken op een ander vlak: De Adviesraad. Het lijkt mij een mooi streven om de Leidschendamse politiek nog meer betrokken te maken bij ons dorp.

Het dorp kunnen we dan nog mooier maken dan het nu al is!

Groeten Maarten   

Mijn naam is Koen Quint

en woon sinds 2019 samen met mijn vrouw en drie kinderen in het prachtige Stompwijk. In het dagelijks leven werk ik als dermatoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum en de Roosevelt kliniek in Leiden, maar in mijn vrije tijd ben ik graag buiten bezig. Zo vul ik mijn tijd graag in met het verzorgen van beesten, tuinieren, vogelen en varen. Hoewel wij nog niet zo lang in Stompwijk wonen voelden wij ons snel welkom.

Zo hebben de kinderen het erg naar hun zin op school en de voetbalvereniging. Stompwijk is voor ons een oase van rust binnen de drukke randstad. Ik zou mij dan ook graag willen inzetten voor het belang van Stompwijk binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Daarnaast liggen er ook verschillende kansen voor Stompwijk in reeds lopende projecten om de leefbaarheid in Stompwijk te optimaliseren, zoals de verbreding van de A4 of het aanleggen van glasvezelkabel in de buitengebieden. Al met al ben ik graag toegetreden tot de adviesraad en wil mij inzetten voor het belang van Stompwijk.

groeten Koen

Ik ben Jurriaan van Ravesteijn.

Geboren en opgegroeid op de Middenweg. Daar is mijn passie voor dieren en planten mij met de paplepel ingegoten.  Op mijn 18de ben ik mijn hoveniersbedrijf begonnen welk ik nog dagelijks met veel plezier doe. Met name aanleggen van tuinen en tuinrenovaties. Daarnaast heb ik altijd met veel passie verschillende dieren gehouden. Dit is uitgegroeid tot een schitterend paard- en vleesveehouderij op onze boerderij aan de Stompwijkseweg 20a. Het fokken van stamboek Belgische witblauwe vleeskoeien is onze hoofdactiviteit. Tegenwoordig verkopen wij ook onze eigen vlees. Zowel los als in pakketten. Ik doe dit alles samen met mijn partner Elham Farshchi en onze 3 prachtige kinderen Hayley, Hannah en Hugo. De kinderen zitten op de Maerten van den Velde school en gaan hier met veel plezier naar toe.

Ik vind het belangrijk dat Stompwijk zijn landelijke karakter behoud met de daarbij behorende voorzieningen die naadloos aansluiten op de woon en werkgelegenheidsbehoefte van haar inwoners. Dat dit juist wordt uitgedragen door de Adviesraad naar de gemeente toe vind ik belangrijk en wil ik mij daar volledig voor gaan inzetten. Samen maken we het verschil.

Met vriendelijke groet, Jurriaan van Ravesteijn,

ik ben Patrick Luk

Geboren in Stompwijk en meer als de helft van mijn leven gewoond aan de Meerlaan. Via Zoetermeer en Stolwijk in 2011 toch weer terug naar het mooie Stompwijk en in het buitengebied gaan wonen. Getrouwd met Ingrid, en 2 leuke dochters Daphne (12 jaar) en Isabel (7 jaar).

Na de Maerten van den Velde school naar de middelbare school in Zoetermeer en heb daarna een agrarische en technische opleiding gevolgd. Ik ben uiteindelijk bij Luiten Food begonnen en werk daar al meer dan 30 jaar als Inkoper Gevogelte en doe daarnaast ook nog vele andere werkzaamheden. Een deel van de inwoners kennen me misschien al via Luiten of de Adviesraad waar ik al één termijn meedraai als voorzitter.

Ja, en dan nu weer voor een tweede termijn. In de laatste vier jaar hebben we veel met elkaar gesproken, georganiseerd en bijgewoond. Al ging het niet altijd zo snel en op de gewenste manier en worden adviezen niet altijd opgevolgd. Er is wel geluisterd en de resultaten worden langzaam zichtbaar.  Als je uit het bedrijfsleven komt, moet je je aanpassen en wennen aan een organisatie die heel anders is.

Sinds 2021 zien we wel een positieve verandering bij de gemeente en dat moeten we als Adviesraad goed oppakken en uitwerken. Er zijn regelmatig overleggen met de gemeente en als Adviesraad brengen we gevraagd en ongevraagd advies uit. De statuten zijn zelfs hier op herzien en aangepast. Al met al mooie ontwikkelingen, die we met een nieuwe Adviesraad goed kunnen gaan uitwerken de komende vier jaar en waar ik graag nog weer deel van uitmaak.

groeten Patrick,

Dorp van het dorstige hert