Adviesraad

_

__

Alweer meer als een jaar terug in april waren de verkiezingen voor de Adviesraad. Na ruim een jaar met vele overleggen intern met de adviesraad, bij en op locatie met de gemeente, ambtenaren, wethouders, burgemeester of met een klankbordgroep zijn er veel positieve en mooie projecten gestart of in uitvoering. In 2023 waren er al twee openbare bijeenkomsten van de Adviesraad waar we veel te vertellen en te vragen hebben aan u als inwoner van Stompwijk en het buitengebied van de gemeente LV.

Tijd voor een stukje, wat we vaker zullen gaan schrijven, want de Adviesraad kan gevraagd en ongevraagde adviezen bij de gemeente neerleggen wat voor u allen van belang is en kan zijn. Ook zijn de verordeningen aangepast en zal de gemeente ons bij belangrijke zaken om advies moeten vragen.

Projecten zoals glasvezel, bereikbaar Stompwijk met nu nog komende herinrichting van de Dr. van Noortstraat, woningbouw, voortgang op de locatie van het oude dorpshuis en het wit gele kruisgebouw, allemaal belangrijk voor de leefbaarheid en de voorzieningen in en rondom Stompwijk. Er zijn nog meer onderwerpen, maar daar volgt de komende tijd meer informatie over.

Voor nu zou ik graag het stuk Energietransitie willen aanhalen. Met een groep inwoners, EC-LV en mensen van de Adviesraad denken we ook mee over het energievraagstuk wat natuurlijk zeer actueel is. Eén van de onderwerpen is hierbij de windenergie en ja daar zullen we een advies over moeten gaan geven met alle voor- en nadelen. De gemeente wil/ gaat hierover in gesprek en er zullen voorwaarden gesteld worden (zie DK van 6 juni). Al met al belangrijke punten die ons allemaal aangaan. Wat willen wij als gemeenschap en in welke vorm?

De vakantieperiode breekt alweer bijna aan. Onze eerste openbare vergadering is 31 augustus om 20.00 uur in het Dorpspunt. Voor die tijd zijn we aanwezig bij het inloopspreekuur van de gemeente op dinsdag 11 juli van 19.00-20.30 uur (Dorpspunt) wij nodigen u hier alvast bij uit. Kom langs en denk mee, stel punten voor en waar nodig kan iemand van de Adviesraad of de gemeente u verder helpen op deze avond.

Onze Adviesraad bestaat uit Jurriaan van Ravenstein, Tini Lansbergen, Maarten van der Meer, Bert Wolterbeek, Koen Quint en Suzanne Huisman (en Shalini Balgobind sinds 2023 als ondersteuning). Samen hebben we al veel punten opgepakt, vergaderingen en overleg gehad. Het is goed te zien dat we met de Adviesraad stappen kunnen maken en een goede gesprekspartner naar de gemeente zijn.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website www.stompwijk.nl/adviesraad.

Voor vragen of advies kunt u ons mailen via het mailadres adviesraad@stompwijk.nl

Namens, Patrick Luk (voorzitter Adviesraad) 

Dorp van het dorstige hert