Fanfare Juliana in concert

Zoals vorige week reeds aangekondigd geeft Fanfare Juliana op zaterdagavond 30 oktober een concert in de kerk. Aanvang 20.00 uur de zaal gaat open om 19.30 uur.

Praktisch

Allereerst en aantal praktische zaken.

Ook wij zijn nog gebonden aan Corona maatregelen. Zo kunnen wij alleen
publiek toelaten die een geldig coronatoegangsbewijs kunnen tonen. Wij zijn verplicht ons publiek hier op te controleren. Zonder gelding coronatoegangsbewijs mogen wij u helaas niet toelaten.

Om de kosten een klein beetje te kunnen dekken vragen wij € 5,— entree (kinderen t/m 12 jaar gratis). Dit maakt dat wij ook in de toekomst concerten als dit kunnen blijven geven.

In de pauze verstrekken wij u graag een kopje koffie/thee en voor onze
jonge bezoekers staat de limonade klaar.

Na afloop van het concert kunnen we in het atelier van het Dorpspunt onder het genot van een drankje nog even napraten.

Kamp

Al sinds jaar en dag organiseren wij voor het aanstormend talent een
weekendkamp. Dit jaar stond ons kamp in het teken van het weerzien na een lange Corona-periode. Tijdens deze kampen belagen wij ons zelf met allerlei opdrachten en staat een orkestrepetitie steevast op het programma.
Zo’n extra repetitie kwam dit jaar goed uit in aanloop naar dit concert.
Wat extra repetitietijd konden we goed gebruiken na de lange Corona-slaap.

Een van de opdrachten was voor de te spelen stukken op het concert een “stop-motion filmpje”  maken. Stop-motion filmpjes zijn eigenlijk heel veel stilstaande foto’s die je achter elkaar plakt hetgeen dan weer een kort filmpje vormt. Deze filmpjes zijn op het moment razend populair op social media. Hier konden wij natuurlijk niet op achterblijven. Fanfare Juliana gaat immers met haar tijd mee. Deze, soms hilarische, filmpjes tonen wij u voordat wij een stuk voor u gaan spelen. Het idee is dat de toeschouwer nog beter begrijpt waar het stuk over gaat. Of dat in alle gevallen is gelukt laten we graag over aan de luisteraar.

 
Op de foto de winnaar van de wisselbeker.

Concert

Wat kunt u verwachten? Voor de pauze spelen we een aantal orkestwerken die een diepgang hebben waarbij u als luisteraar kunt wegdromen. Het gaat over landschappen als Oregon of over het ontstaan van vruchtbare grond uit moerassen in het werk Land of wind and  water. Na de pauze kunt u onder andere luisteren naar bekende melodieën van Toto en Gloria Estefan.

Kortom dit mag u niet missen!

Fanfare Juliana