Jelsie naar Nederlands Kampioenschap

Een tijd lang was er niet veel te melden maar na twee jaar hoopt Jelsie weer een wedstrijd te zwemmen op nationaal niveau. Uiteraard is het nog spannend of de coronamaatregelen ook dit keer geen roet in het eten gaan gooien.

Het Nederlands Kampioenschap zal komend weekend plaatsvinden in het Hofbad in Den Haag. Voor Jelsie een voordeel omdat ze gewoon thuis kan slapen tijdens dat weekend. Jelsie zwemt vrijdag, zaterdag en zondag waarbij ze uit zal komen op de 50m en 100m vrije slag, 50m en 100m rugslag en 50m vlinderslag. Uitslagen zijn te volgen op de site:

livetiming.knzb.nl/onkkb2021/

Daarnaast worden er nog 2 estafettes gezwommen maar of ze hiervoor opgesteld wordt is afhankelijk van de resultaten die ze zal neerzetten op haar individuele afstanden.

Voorheen kon je aan de persoonlijke records van recente wedstrijden zien wie er tot de medaillekandidaten behoorden, maar nu zie je meerdere persoonlijke records die al meer dan een jaar oud zijn. Dus we zijn erg benieuwd of Jelsie nog steeds tot de Nederlandse top behoort.

Komende week zal Jelsie bij de trainingen wat gas terug nemen zodat de batterij a.s. vrijdag volledig is opgeladen. Hopelijk wordt het harde trainen van de afgelopen tijd (8 keer per week) beloond.

Ilona van Ruijven