Marathonschaatsen

Afgelopen zaterdag werd op de Ireen Wüst ijsbaan, in Tilburg, de 6e wedstrijd van het seizoen verreden. Als eerste gingen de heren B van start. Ondanks de vele uitloop pogingen wist niemand een ronde vóór te pakken. In de hectische finale was Arjan van Damme de snelste voor Christan Haasjes en Ruud Slagter. In het klassement staat  Mathijs Mulder 1e, gevolgd door Lars Woelders en Douwe Boonstra,

Als 2e gingen de Dames Top van start. Ook hier wist niemand weg te komen. Wel een spetterende finale waarin Esther Kiel de snelste was voor Arianne Pruisscher en Maaike Verweij. Tjilde Bennis kwam in de finale ten val helaas. Het klassement na 6 wedstrijden wordt aangevoerd door Lisa van der Geest 2e Ineke Dedden er 3e Aggie Walsma.

Bij de Heren top nam de Jumbo ploeg het heft in handen. Er werd hard gereden zodat het peloton brak. 13 man pakten een ronde voorsprong waaronder Niels Overvoorde die later met heftige kramp op de baan lag, waardoor de wedstrijd werd stilgelegd. In de finale was Harm Visser (Jumbo) de snelste voor Jos de Vos en Jeroen Janssen. Het klassement wordt aangevoerd door Sjoerd den Hertog, 2e Harm Visser en 3e Crispijn Ariëns.  

A.s. donderdag start de Trachitol 4 daagse. Er worden vier open ijsbanen gebruikt Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Alkmaar. De afstanden lopen op zodat in de finale in Alkmaar de meeste ronden worden gemaakt. De wedstrijden starten telkens om 18.00 uur, behalve de finale in Alkmaar die is op zondagmiddag. De start is dan om 13.00 uur. Helaas is publiek niet toegestaan, natuurlijk jammer maar er kan worden geschaatst. De wedstrijden zijn te volgen op live stream  bij de NOS? En via de site van de KNSB.

Veel kijkplezier in deze roerige sport tijden.

Aad de Haas