Bibliotheek feliciteert fanfare met Boekenbal

Afgelopen zaterdag presenteerde fanfare Juliana in de bibliotheek in het Dorpspunt haar Boekenbalconcert. En natuurlijk heeft de bibliotheek genoten van dit evenement. Het is een bekend gegeven dat van boeken en verhalen films en toneelstukken gemaakt worden. Dat daar mooie filmmuziek of liederen bij horen is ook bekend. Nu werd de tussenstap van het beeld overgeslagen en werd de sfeer van het boek direct aan een muziekstuk gekoppeld. Er was een huiskamertoneeltje uit grootmoeders tijd van waaruit, na wat uitleg over het boek en het muziekstuk, een stukje uit het boek werd voorgelezen. Wat een leuke verrassing dat er vanuit de fanfare allemaal goede voorlezers zijn. Hoe er uit een E-book gelezen kon worden met een analoge telefoonlijn is een beetje raadselachtig, maar dat maakt de wereld van boeken wel weer bijzonder. In de grotere bibliotheekvestigingen zijn misschien wel boeken te vinden die dit technische fenomeen uitleggen. Of misschien heeft de oma, die haar kamertje uit leende, wat moderne snufjes achter de boekenkast verstopt. Of is het wellicht een verwijzing naar het boek ‘Het oneindige verhaal’ van Michael Ende (verfilmd met de beroemde geluksdraak) waarin achter ieder verhaal de zin volgt dat de uitleg weer een apart verhaal is? Hoe het precies zit weten we niet, maar het prikkelt de fantasie. En dat is immers waar zowel boeken als muziek toe oproepen.

Voor het volgende concert moet u wachten tot het najaar, maar als u alvast een boek wilt lezen dan bent u in de bibliotheek, of online via de website, van harte welkom.

Namens de vrijwilligers van de bibliotheek in het Dorpspunt